Kripto
StoryEditor

Novi izvršni direktor Binancea ima bogato financijsko i regulatorno iskustvo

24. Studeni 2023.

Richard Teng, novi izvršni direktor najveće svjetske kripto mjenjačnice Binance, nije stran u svijetu financija. Njegov uspon na novu poziciju potkrepljuje glasine koje su kružile ranije ove godine o tome da je on prava osoba usred Binanceovih regulatornih problema.

Prema postu na blogu tvrtke, Teng se pridružio Binanceu u kolovozu 2021. kao izvršni direktor Binance Singapore, s više od tri desetljeća iskustva u financijama i regulatornom prostoru.

Činjenice o novom izvršnom direktoru Binancea

Prije nego što se pridružio Binanceu, Teng je bio glavni izvršni direktor Regulatornog tijela za financijske usluge na Abu Dhabi Global Marketu (ADGM), glavni regulatorni direktor Singapurske burze i direktor korporativnih financija u Monetarnoj upravi Singapura (MAS).

Pedesetdvogodišnji Singapurac radio je u MAS-u 13 godina do 2007. godine, prije nego što je preuzeo ulogu regulatornog službenika na lokalnoj burzi. Dok je bio na Singapurskoj burzi, Teng je vodio grupu koja je provodila pravila u područjima poput trgovanja, poravnanja i oglasa u suradnji s MAS-om. Nakon toga proveo je šest godina u ADGM-u.

U svibnju je Changpeng Zhao, suosnivač Binancea i bivši izvršni direktor, imenovao Tenga za voditelja regionalnih tržišta, koji je zadužen za nadgledanje poslovanja na svim tržištima izvan SAD-a, uključujući Bliski istok, Sjevernu Afriku i europske regije. Binance je otkrio da je vodio regionalne timove kako bi osigurao strateška partnerstva i proširio doseg mjenjačnice.

Trenutno Teng služi kao član međunarodnog vijeća na Global Fintech Institutu i član savjetodavnog odbora Blockchain Association Singapore. Također je postao dio najužeg kruga CZ-a i bliskih suradnika, zajedno sa suosnivačem Binancea He Yi, prema lipanjskom izvješću BNN Bloomberga.

‘Visokokvalificirani vođa‘

Tengovo iskustvo kao vrhunskog zaposlenika koji je radio s vladinim entitetima čini ga ‘visokokvalificiranim vođom‘, navodi CZ. Bivši izvršni direktor Binancea vjeruje da će Teng upravljati mjenjačnicom kroz sljedeću fazu rasta, transparentnosti i usklađenosti. On će također igrati vitalnu ulogu u pomaganju Binanceu da riješi svoja regulatorna pitanja.

- Čast mi je i s najdubljom poniznošću ću zakoračiti u ulogu Binanceovog novog izvršnog direktora. Kako bih osigurao svijetlu budućnost, namjeravam iskoristiti sve što sam naučio u posljednja tri desetljeća financijskih usluga i regulatornog iskustva kako bih vodio naš izvanredan, inovativan i predan tim - napisao je Teng na X-u.

27. travanj 2024 16:53