Lidertrend
StoryEditor

Pinterest zabranio reklame za dijetetske proizvode i gubljenje težine

03. Srpanj 2021.
Pinterest platformafoto Shutterstock
Svojom novom poslovnom politikom platforma je pokazala da podržava ideju tjelesne neutralnosti i borbe protiv posramljivanja te čvrsto stoji uz svoje korisnike

Društvena platforma Pinterest objavila je da zabranjuje svako oglašavanje u vezi s gubljenjem težine, dijetama i 'body-shamingom'. Tako je postala prva velika platforma koja odlučila stati na kraj brendovima i sadržaju koji promovira gubitak težine i, posredno, nezdrave ideale ljepote. Kako bi promovirali tu odluku, angažirala je plus-size modele i influencerice Tabriju Majors, Shiquitu Hyman, Tiffany Ima i Alex Michael May koje će objavljivati sadržaj (Idea Pins) na Today Tabu. Kreatorice će objavljivati sadržaj koji tematizira ideju ljepote te zdrav odnosu prema tijelu bez obzira na veličinu ili obujam.

Body neutrality

Ljepota bez obzira na veličinu ili, kako su američki mediji nazvali, 'body neutrality' novi je trend u svijetu wellnessa i, kako je primijetio Pinterest, sve više njihovih korisnika usvaja taj pristup i glasnije se bori protiv bilo kakvog posramljivanja drugačijih tijela i promocije nezdravih ideala ljepote. Prema podacima koje su prikupili na toj platformi korisnici 13 puta više pretražuju pojmove poput 'healthy mindset quates', a od prošle godine za pet puta poraslo je pretraživanje sintagme 'body neutrality' i 'stop body-shaming quotes'. Svojom novom poslovnom politikom Pinterest je pokazao da podržava ideju tjelesne neutralnosti i borbe protiv posramljivanja te čvrsto stoji uz svoje korisnike. 

25. travanj 2024 13:54