Hrvatska
StoryEditor

U novom broju Lidera: O malima koji preuzimaju male, o kuhanju po kućama, o stravično-zabavnim kampanjama za Halloween...

30. Listopad 2019.
Novi broj Lidera

Iako je ponuda malih tvrtki na prodaju trenutačno veća od potražnje, akvizicija je mnogo više nego među velikim tvrtkama. Kupci su također male ili srednje tvrtke koje si takvom akvizicijom osiguraju trenutačni rast, gotovo idealnu nadopunu svoje osnovne djelatnosti te novo tržište. Upravo zbog toga preuzimači nerijetko i sami postaju meta za preuzimanje još većim tvrtkama. I nemajte straha da ste zakasnili uključiti se u taj trend. Očekuje se da će broj zdravih malih tvrtki raspoloživih za prodaju zbog starosti njihovih osnivača u godinama koje dolaze ubrzano rasti. O malim tvrtkama u preuzimačkom naletu u Temi tjedna piše Ksenija Puškarić.

INTERVJU

Gordana Kovačevič: Bez naših projekata informatizacije granice Hrvatska ne bi ispunila uvjete za Schengen

'Ponosni smo na svoje projekte informatizacije procesa vezanih uz državne granice, tzv. zelene granice. Vjerujemo da su i oni pridonijeli ispunjenju tehničkih uvjeta za Schengen. Takvi projekti mogu napraviti velike promjene i u sigurnosti, ne samo nacionalnoj nego i europskoj', rekla je, među ostalim, predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević u intervjuu za Lider Goranu Litvanu.

PODUZETNICI

Željka Maras - Kuhanje po kućama tvrtka Jedem doma zamijenila premium gotovim obrocima

Mala tvrtka Jedem doma počela je s kuhanjem po kućama. Ubrzo je posao proširila na pripremu gotovih ručkova pa pripremu obroka za urede, a sada se širi i na gotove i polugotove proizvode. Tajna je njezina uspjeha u kvalitetnim namirnicama, u vizualno atraktivnim i nutritivno uravnoteženim, zdravim obrocima. Cjenovno je manje konkurentna, ali pokazalo se da to nije problem ako je ponuda dobra. O ovoj ukusnoj poduzetničkoj priči piše Nikolina Oršulić.

MARKETING

Halloween - Osam uspješnih stravično-zabavnih kampanja za Noć vještica

Noć vještica možda više od ijednoga prigodnog datuma ili praznika nudi prostora za kreativnost, ali i omogućava brendovima da ostvare velik doseg s malo novca. Ako je dobro pogođena, samo jedna objava na društvenoj mreži može potaknuti potrošače da je dijele i komentiraju te se s brendovima zabave baš kao što se zabavljaju s idejom maskiranja u likove iz filmova strave. Tko se više veseli Noći vještica - potrošači ili oglašivači - saznajte u priči Sandre Babić.

PRILOG

ENERGETIKA

Strategiji energetskog razvoja nedostaje ambicija; Proizvođači zelene dok potrošači postaju protrošači; nZEB stiže na sve nove zgrade od 31. prosinca 2020.; Višak plina u sustavu snizio cijenu – na europskim burzama; Prijedlog potpora za poduzetnike favorizira velike.... Ovo su samo neke od brojnih zanimljivih tema koje možete pronaći u ovotjednom prilogu Lidera.

Što još donosi novi broj potražite u digitalnom i u tiskanom izdanju poslovnog tjednika Lider.

 

20. travanj 2024 02:30