Tvrtke i tržišta
StoryEditor

AZTN ocjenjuje dopuštenost koncentracije Eagle Hillsa i Sunčanog Hvara

11. Srpanj 2024.
aztn LOGO

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) donijela je zaključak o pokretanju postupka ocjene dopuštenosti koncentracije poduzetnika Eagle Hills i Sunčani Hvar i Sunčani Hvar nekretnine, izvijestili su iz te regulatorne agencije.

Podsjetimo, u studenome lani CPI Property Group, u čijem je većinskom vlasništvu bila hotelijerska tvrtka Sunčani Hvar od 2014., potpisala je obvezujući ugovor o prodaji svih dionica tvrtki Sunčani Hvar Nekretnine i Sunčani Hvar s kupcem Eagle Hillsom, investitorom i developerom nekretnina i ugostiteljstva iz Abu Dhabija. Iznos transakcije nije objavljen.

Iz AZTN-a navode da su potpunu prijavu koncentracije zaprimili 11. lipnja 2024., nakon čega je objavljen javni poziv svim zainteresiranima da AZTN-u dostave mišljenja i primjedbe na provedbu te koncentracije te je zaprimljeno jedno mišljenje zainteresirane osobe.

Na temelju dokaza dostavljenih uz prijavu, drugih raspoloživih podataka i saznanja te dostavljenih mišljenja, AZTN je izvijestio da je ocijenio da bi koncentracija mogla imati značajni učinak na tržišno natjecanje na mjerodavnom tržištu. S obzirom na to, ističu, potrebno je provesti dubinsku ekonomsku i pravnu analizu u konkretnom predmetu kako bi se odredio utjecaj na učinkovito tržišno natjecanje,pa su pokrenuuli postupak ocjene koncentracije na drugoj razini te će u roku od 3 mjeseca donijeti rješenje.

Sunčani Hvar najvažnija je hotelska kompanija za Hvar i Splitsko-dalmatinsku županiju, koja je u zadnjih 20-ak godina, od privatizacije do sada, promijenila nekoliko stranih vlasnika. Dnevno može smjestiti oko dvije tisuće turista, a zapošljava oko 700 stalnih i sezonskih radnika.

07. rujan 2024 18:47