Tvrtke i tržišta
StoryEditor

BlackRock stigao do rekordnih 10,6 bilijuna dolara imovine pod upravljanjem

16. Srpanj 2024.
Larry Fink, ceo BlackRock

BlackRock, najveći svjetski upravitelj imovinom, dosegao je novu rekordnu vrijednost imovine pod upravljanjem od 10,6 bilijuna dolara, potaknut živahnim tržištima. Unatoč tome, kompanija je tek neznatno nadmašila očekivanja u pogledu prihoda, dok su neto priljevi podbacili, piše Ft.

U kvartalu koji je završio 30. lipnja, BlackRock je ostvario prihod od 4,81 milijarde dolara, što predstavlja povećanje od 8 posto na godišnjoj razini. Analitičari koje je anketirao Bloomberg očekivali su prihod od 4,84 milijarde dolara. Neto prihod porastao je za 9 posto na 1,5 milijardi dolara, dok je prilagođena brojka od 1,56 milijardi dolara premašila očekivanja od 1,47 milijardi dolara.

Imovina pod upravljanjem porasla je za 1,7 posto u odnosu na prethodni kvartal. Međutim, neto priljevi od 82 milijarde dolara bili su ispod očekivanja od 112 milijardi dolara, zbog pada dugoročnih tokova.

- BlackRock izvršava najširi skup mogućnosti koje smo vidjeli godinama. Organski rast bio je potaknut privatnim tržištima, maloprodajnim aktivnim fiksnim prihodom i rastućim tokovima u ETF-ove, koji su imali najbolji početak godine dosad – rekao je Izvršni direktor Blackrocka Larry Fink.

Prije dva tjedna, BlackRock je najavio kupnju Preqina, pružatelja podataka o privatnom tržištu, čime nastavlja jačati svoju prisutnost u segmentu alternativnih sredstava i tehnologije. Unatoč ovim uspjesima, BlackRockove dionice zaostajale su za širim financijskim sektorom u posljednjih šest mjeseci, porasle su samo 3,5 posto od početka godine, u usporedbi s 12 posto rasta za financijske tvrtke unutar S&P 500 indeksa.

Ovaj trend pokazuje kako BlackRock, unatoč svojoj vodećoj poziciji, suočava se s izazovima i promjenama unutar financijskog sektora. Ali da im je teško, nije.

07. rujan 2024 22:30