Ukratko
StoryEditor

Project Management Awards: Nagrađeni najbolji iz područja upravljanja projektima

23. Prosinac 2022.
Finalisti Project Management Awardsa 2022

U utorak, 20. prosinca održana je svečana dodjela nagrada Project Management Awards koja se svake godine dodjeljuje najboljima iz područja upravljanja projektima. Nagrade su dodijeljene u četiri kategorije - dvije za mlade voditelje projekata (za Najboljeg mladog voditelja projekta i Najbolji projekt s mladim voditeljem) te dvije za projektne stručnjake iznad 35 godina (za Najboljeg voditelja projekta i Najbolji projekt).

Titulu pobjednice u kategoriji Najbolji voditelj projekta odnijela je Lucija Zlatar iz Infinuma koja je vodila projekt za Moj A1, File A Complaint (Chatbot Nikša). Drugo mjesto osvojila je Martina Margitić iz Notcha, voditeljica projekta Next Generation Quoter, a treće mjesto zauzela je Tajana Petljak iz tvrtke Kamgrad s projektom Trgovački centar Špansko.

U kategoriji Najbolji projekt prvo mjesto zauzela je Tatjana Kotarski s projektom Prediktivna analitika za poslovne subjekte iz Erste&Steiermärkische Bank d.d.. Tajana Petljak i projekt Trgovački centar Špansko (Kamgrad) zauzeli su drugo mjesto, a projekt Alpha Centauri kampus Zagreb, na čelu s voditeljem projekta Emilom Ferjančićem iz Infobipa, zauzeo je treće mjesto.

Prvo mjesto u kategoriji Najbolji mladi voditelj projekta zauzela je studentica medicine Lara Brdar s projektom Teddy Bear Hospital Rijeka koji provodi Medicinski fakultet u Rijeci. Kaja Pavlinić, voditeljica projekta European Green Activists Training (Zelena europska fondacija) zauzela je drugo mjesto, a Andrej Ribičić, voditelj projekta Rezolucija Zemlja (Večernji list), odnio je treće mjesto.

U kategoriji Najbolji projekt s mladim voditeljem pobjedu je odnijela Patricia Hrenek s projektom Special Power League (Akademija zdravog življenja). Andrej Ribičić s projektom Rezolucija Zemlja (Večernji list) osvojio je drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je Renatu Bošnjaku iz tvrtke Deegloo s projektom Segmentacija klijenata Croatia osiguranja i sustav predikcije tržišta.

Među mnoštvom prijavljenih projekata samo tri projekta u svakoj kategoriji odabrana su kao najbolja i zasluženo su ušli u finale natjecanja. Sve projekte pažljivo je pregledao i ocijenio neovisni evaluacijski odbor koji se sastojao od 5 stručnjaka iz područja upravljanja projektima. Ove godine evaluacijski odbor činili su prof. dr. sc. Ivica Završki (Građevinski fakultet Sveučilište u Zagrebu), Ina Iveković Tahmina (Philip Morris), Radomir Čituš (Rimac Technology d.o.o.), dr. med. Alen Juginović (Sveučilište Harvard) i Karmen Krile (Senior Project Manager). 

Project Management Awards održao se u organizaciji IPMA Young Crew Croatia i IPMA Hrvatska uz podršku sponzora CROZ, Hotel Esplanade i Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI), medijskih pokrovitelja: Lider Media, Posao.hr i Netokracija, te donatora Motion Candles, Vinarija Bodren, Sapoon, Miscotti i Veleučilšta Baltazar Zaprešić.

Young Crew Croatia ogranak je osnovan pod okriljem Hrvatske udruge za upravljanje projektima (Croatian Association for Project Management) koja je ujedno članica IPMA-e (International Project Management Association), vodeće svjetske neprofitne organizacije za upravljanje projektima. Young Crew predstavlja ključnu komponentu IPMA-inog razvoja okupljajući studente, sadašnje i buduće voditelje projekata do 35 godina, stvarajući na taj način mrežu ljudi koji će kroz razmjenu informacija i znanja postati vrhunski stručnjaci u području upravljanja projektima.

Ovim projektom, IPMA Young Crew Croatia završava ovu projektnu godinu i polako se priprema za nadolazeću, nadamo se još uspješniju godinu.

25. travanj 2024 04:52