Aktualno
StoryEditor

Apple Watch Series 3: Najpopularniji pametni sat na svijetu

10. Prosinac 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=A9k88sMyiJM

Na globalnom tržištu pametnih satova najviše pozornosti ove jeseni dobio je novi Apple Watch Series 3, opremljen 70 posto bržim pogonskim čipom od prethodnika. Poboljšan je GPS sustav, koji bilježi udaljenost, brzinu i rute treninga na otvorenom, a visinomjer, kojega nije bilo na prethodnom modelu, prati promjene nadmorske visine tijekom planinarenja ili brdskih uspona biciklom. Ažurirana aplikacija ‘Trening sada‘ uključuje i postavke za intervalne treninge visokog intenziteta.

https://www.youtube.com/watch?v=s-1K2D7bbfw

Apple Watch Series 3 otporan je na vodu pa je pogodan za praćenje plivačkih treninga u bazenu ili na otvorenim vodama. Ipak, najzanimljivija novost jest instalacija LTE čipa. Kupcima ovog uređaja sada više nije potreban iPhone jer se pametni sat može samostalno povezivati s internetom. Treba napomenuti da će kupcima, osim spomenutog modela LTE, dostupan biti i onaj koji će za povezivost na internet i dalje ovisiti o iPhoneu. Potonji ima 8 GB, a LTE model 16 GB pohrane.

Dizajn je pak ostao gotovo nepromijenjen. Sat stiže u dvije veličine s istom širinom remena. I dalje je to sat četvrtastog, pomalo neprirodnog oblika s OLED zaslonom dijagonale 1,6 inča. Cijene novih modela najpopularnijeg pametnog sata na svijetu kreću se od 2080 pa do približno 2560 kuna.

>>>Acer Swift 1: Najisplativiji laptop na tržištu

26. travanj 2024 13:16