Hrvatska
StoryEditor

25. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore

15. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

U organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika, 19. i 20. studenoga u Tuheljskim toplicama održat će se 25. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore.

Na ovogodišnjem Kongresu, organizatori će ukazati na probleme koje u poslovanju imaju ugostitelji, istaknuti mogućnosti za poboljšanje poslovanja obrtnika te ponuditi rješenja za podizanje razine usluga i ponuda u hrvatskom turizmu.

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Krapinsko- zagorske županije, a u sklopu Kongresa će se održati predavanja i radionice. Jedna od glavnih tema Kongresa bit će najavljeno smiženje stope PDV-a za ugostitelje na 10 posto, a organizatori će se osvrnuti i na fiskalizaciju. Uz to, sudionicima će se predstaviti rezultati rada Ceha, novosti u poslovanju ugostitelja, rezultati ovogodišnje turističke sezone, strategija razvoja hrvatskog turizma te prijedlozi za sljedeću godinu.

Na Kongresu će se, između ostaloga, razgovarati i o poticanju i brendiranju hrvatske gastronomije, nastavku projekta Hrvatska autohtona kuhinja te o dodjeli bespovratnih sredstava iz poticajnjih programa potpora na državnoj i lokalnoj razini. Iz HOK-a očekuju kako će na Kongresu biti oko 500 sudionika, među kojima će i predstavnici Vlade, ministarstava, saborskih zastupnika te županijskih uglednika.

29. travanj 2024 05:04