Hrvatska
StoryEditor

Anto Đapić isključen iz HSP-a

28. Siječanj 2013.

Dosadašnji počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić danas je isključen iz stranke. Odluka je donesena jednoglasno na izvanrednoj sjednici Predsjedništva HSP-a održanoj u Sisku, na kojoj su bili nazočni i drugi čelnici stranke, izvijestio je novinare predsjednik stranke Daniel Srb.

Nakon prošlih parlamentarnih izbora je bilo dogovoreno da se Đapić više neće politički aktivirati, ali je on i nadalje stranku koristio za svoje političke ambicije", kazao je Srb na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva.

-Mi ne želimo više biti taoci nečijih osobnih interesa, zbog kojih je veliki broj članova napustio našu stranku. Nećemo dopustiti ostvarenje interesa pojedinaca- poručio je Srb.Kazao je i kako stranka želi na političkoj sceni ponovno zauzeti mjesto koje joj pripada.

-Vjerujem da ćemo to dokazati već na lokalnim izborima na koje izlazimo samostalno. Moguć je i proces ujedinjavanja pravaških stranaka, te povratak onih članova koji su napustili našu stranku. Sada više ne postoje razlozi zbog kojih su otišli iz stranke- rekao je predsjednik HSP-a Daniel Srb.Za odluku o isključenja Ante Đapića, jednoglasno se izjasnilo devet članova Predsjedništva HSP-a.

19. svibanj 2024 08:11