Hrvatska
StoryEditor

Bez računa o ugradnji nema registracije auta na plin

17. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Od početka ovoga tjedna, 15. srpnja, svi ovlašteni serviseri u Hrvatskoj, uz uobičajenu tehničku dokumentaciju, obvezni su vlasnicima motornih vozila koja koriste UNP (autoplin) priložiti i odgovarajući račun za obavljenu uslugu ugradnje plinskih uređaja i opreme.

U suprotnom, u stanicama za tehnički pregled vozila takvo se vozilo više neće moći registrirati, odnosno neće biti moguća legalizacija ugrađenog plinskog spremnika, piše Novi list. Suzbijanje crnog tržišta ugradnje plinskih spremnika na ovaj način, inicijativa je Hrvatske UNP udruge, dok će postupak legalizacije, uz suglasnost nadležnog Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, provoditi Centar za vozila Hrvatske. Zajednički cilj je kvalitetnija zaštita vozača kao korisnika usluge (potrošača), suzbijanje rada na crno te sprečavanje ilegalne ugradnje plinskih uređaja i opreme u automobile pokretane autoplinom i metanom.

Više, dakle, neće biti moguće prijaviti automobil na plin, ili ga registrirati, bez računa o ugradnji ili izmjeni dijelova, odnosno samo uz, kako je do sada bio slučaj, izjavu nekog drugog, ovlaštenog servisera da je ugradnju izvršio on. Svi koji su autoplin ugradili do 15. srpnja, račun prilikom registracije neće morati prilagati, ako su, dakako, u zakonskom roku od 30 dana ugrađeni autoplin i prijavili nadležnima. Oni koji su autoplin ugradili prije 15. srpnja, za to imaju izjavu servisera o ugradnji, ali ne i račun, moći će svoju opremu legalizirati još najdalje do 1. kolovoza, za razliku od onih koji su plin ugradili nakon 15. srpnja, ali nemaju račun ovlaštenog servisera. Tu izjava ne pomaže, za njih legalizacija neće biti moguća.

15. svibanj 2024 08:11