Hrvatska
StoryEditor

Croatia Airlines uvodi dodatne letove za zimski red letenja

12. Rujan 2016.
Piše:
lider.media

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, uvodi novosti u zimski red letenja, koji počinje 30. listopada ove godine i vrijedi do 26. ožujka 2017. godine, te putnicima iz različitih dijelova Hrvatske nudi još kvalitetniji izbor putovanja u europska odredišta.

S početkom zimskog reda letenja uvode se dva dodatna leta na redovitoj međunarodnoj liniji Split – Rim, četvrtkom i nedjeljom, čime se putnicima pruža iz Splita svakodnevna povezanost s talijanskom prijestolnicom.

Novost su i dodatni međunarodni letovi na liniji Split – München, utorkom i četvrtkom, tako da će na ovoj liniji zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno letjeti svakoga dana u tjednu, osim subotom.

Osim toga, uvođenjem dodatnog leta utorkom na liniji Zagreb – Kopenhagen broj tjednih letova na ovoj liniji povećava se s pet na šest.

U zimskom redu letenja svoje će mjesto ponovno naći izravni međunarodni letovi na liniji Dubrovnik – Frankfurt, na kojoj će zrakoplovi letjeti tri puta tjedno – utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Tako će se stanovnicima najjužnije hrvatske županije omogućiti bolja povezanost s važnim europskim središtem i povoljni priključni letovi iz Frankfurta u odredišta diljem svijeta.

Kako bi se otvorio prostor za uvođenje novih letova i mreža optimizirala u zimskom razdoblju te unaprijedio cjelokupan proizvod, zrakoplovi Croatia Airlinesa ove zime neće letjeti na linijama Zagreb – Priština i Dubrovnik – Rim.

Podsjećamo, trend povećanja tržišnog kapaciteta Croatia Airlinesa počeo je uoči ovogodišnje turističke sezone kada su, prvi put u povijesti tvrtke, istovremeno uvedene četiri nove međunarodne linije - iz Zagreba u Lisabon, Prag, Milano i Sankt Peterburg. To je pridonijelo rastu putničkog prometa, koji je u razdoblju siječanj – kolovoz 2016. godine za 4 posto veći u odnosu na isto razdoblje lani, čime je kompanija dodatno osnažila tržišnu poziciju regionalnog lidera u jugoistočnoj Europi.

Ove godine u zrakoplovima Croatia Airlinesa očekuje se ukupno oko 1,970.000 putnika, odnosno oko 6,5 posto više putnika u odnosu na 2015. godinu, kada je prevezeno 1,849.000 putnika.

U floti je trinaest zrakoplova: četiri Airbusa 319 (kapacitet 144 sjedala), dva Airbusa 320 (kapacitet 174 sjedala), šest turboprop zrakoplova Dash 8-Q400 (kapacitet 76 sjedala) te Fokker 100 koji je u najmu tijekom ljetne sezone sa 109 sjedala.

19. travanj 2024 01:06