Hrvatska
StoryEditor

Doveli djecu da porezna ne zatvori kafić

01. Ožujak 2013.

Zbog kršenja Zakona o fiskalizaciji prometa gotovinom, djelatnici Porezne uprave danas su privremeno zabranili rad kafiću u hotelu Kunjevci nedaleko od Vinkovaca, a kako bi spriječili privremeno zatvaranje i privremeni gubitak radnih mjesta, zaposlenici su u hotel doveli i svoju djecu, izvijestila je Porezna uprava. Unatoč tomu, provedena je privremena zabrana rada tom kafiću, uz nazočnost policije i Centra za socijalnu skrb, izvijestila je Porezna uprava.

Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske Policijske uprave Domagoja Džigumovića, policija je jutros bila u hotelu Kunjevci, ali ‘nije bilo potrebe za postupanjem njezinih djelatnika‘. Porezna uprava navodi i kako je nepoznati muškarac, koji je bio u pratnji Silvane Perković, direktorice tvrtke Hotela d.o.o. iz Vinkovaca u čijem sastavu posluje hotel Kunjevci, 25. veljače, prilikom uručenja naredbe o privremenoj zabrani obavljanja poslovne aktivnosti, inspektorima Porezne uprave prijetio.

Inspektori su nadzor provedbe fiskalnog zakona u tom kaffe baru proveli 23. na 24. veljače, no direktorica nije htjela preuzeti zapisnik, te su inspektori ponovno došli 25. veljače, a tada im je nepoznati muškarac i prijetio. U priopćenju za javnost Porezna uprava ističe kako se sa ‘sličnim neposluhom, prijetnjama i ometanjem u obavljanju službene dužnost‘ njezini inspektori susreću svakodnevno diljem Hrvatske, ali bez obzira na to, ona će i dalje postupati u skladu sa zakonskim propisima u ostvarivanju glavnih ciljeva.

Također navodi da je ‘vrijeme prilagodbe isteklo‘te da su tijekom siječnja poreznici obišli i upozorili 10.500 obveznika fiskalizacije u kojih su uočene nepravilnosti u provedbi zakona. -U posljednjih mjesec dana Porezna uprava je zbog nepridržavanja zakonskih odredaba privremeno zabranila obavljanje djelatnosti u više od 130 poslovnih prostorija, od kojih više od 60 još ima privremenu zabranu obavljanja rada - navodi se te dodaje kako će Porezna uprava i dalje nadzirati provedbu Zakona o fiskalizaciji prometa gotovinom, a u svojem će se radu koristiti ‘svim resursima sa svih područja Republike Hrvatske u smislu rotiranja inspektora između gradova s namjerom da se nadzorom obuhvati što više poreznih obveznika‘.

15. svibanj 2024 13:32