Hrvatska
StoryEditor

Dvadeseta obljetnica prosvjeda za Radio 101 obilježena multimedijskim događanjem u MSU

25. Studeni 2016.

Dvadeseta obljetnica prosvjeda za Radio 101 na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, u četvrtak je obilježena multimedijskim događanjem u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) kojeg je posjetio i premijer Andrej Plenković, a u izjavi novinarima naglasio je da mu je kao predsjedniku Vlade ‘važno da sloboda medija i izražavanja bude u prvom planu, da bude poštovana i da bude u skladu s europskim standardima‘, a da za izgovorenu riječ svi trebaju biti odgovorni.

Premijer Plenković je za izložbu o prosvjedima protiv gašenja Radija 101 koji su održani 21. studenoga 1996., kazao kako je sadržajna i da je to obilježavanje jednog trenutka i vremena.

Svečano obilježavanje u organizaciji tjednika Nacional i Hrvatskog novinarskog društva (HND) počelo je projekcijom filma ‘Dan nezavisnosti Radija 101‘ u režiji Vinka Brešana, nakon koje je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u obraćanju okupljenima kazao da se tih ‘100.000 ljudi na Jelačić placu na takvom skupu u njegovom životu više nikada neće ponoviti‘, prenosi tportal.

Predsjednik saborskog Odbora za informatizaciju, informatiku i medije Jasen Mesić je otvarajući izložbu fotografija naglasio kako je tome saborskom Odboru cilj primjena europskih standarda u slobodi medija. Liderov urednik fotografije Ratko Mavar jedan je od koautora sinoćnje izložbe.

 

26. travanj 2024 14:16