Hrvatska
StoryEditor

Florian grupa predstavila investicije u DI Čazma

09. Prosinac 2014.
Piše:
lider.media

Talijanska Florian grupa predstavila je danas u Čazmi planove s Drvnom industrijom Čazmom, njhovom posljednjem akvizicijom u Hrvatskoj.

Florian grupa postaje vodeća kompanija u svom sektoru, s objedinjenim očekivanim prihodima ove godine oko 31 milijuna eura, dok sljedeće godine očekuju prihod za četiri milijuna više. Ovo je posljednja akvizicija Florian grupa u Hrvatskoj, a od prije vlasnici su Elda drva, OTK i Lipovljana lignuma.

- Već smo više od 20 godina u Hrvatskoj, zapošljavamo 450 ljudi, a u posljednjih sedam, osam godina odlučili smo investirati u proizvodnju a ne samo u izvoz materijala. Preuzimanjem tvornice DI Čazma, zaokružili smo priču o uspjehu Florian grupe na ovom području i postali najveći po prihodu u Hrvatskoj. To nam daje dovoljno prostora da odgovorimo na zahtjevno tržište bilo da se radi o finalnim proizvodima – namještaju i drvenim podovima ili poluproizvodima od drva. Ovo svakako nije kraj širenja Florian grupe u regiji, a niti kraj investiranja u drvno-prerađivačku i industriju namještaja – rekao je vlasnik Florian grupe Elvio Florian.

Već sada su investirali oko 7 milijuna kuna u modernizaciju, a samu tvrtku dokapitalizirali su sa milijun eura. To nije kraj investicijama, već slijede nova ulaganja. - Mi sada snimamo situaciju i gledamo kako možemo unaprijediti proizvodnju. Imamo velike ambicije s DI Čazma, a među prvim koracima napraviti ćemo showroom u Zagrebu kako bi mogli predstaviti našu proizvodnju. Sljedeće godine slijedi nam konsolidacija prodaje na domaćem tržištu, a nakon toga napast ćemo tržište Europske unije – rekao je finacijski direktor za tvrtke Florian grupe u Mađarskoj i Hrvatskoj Drago Veselčić.

Dat će priliku domaćim dizajnerima u izradi namještaja, a nadaju se da će pronaći još tvrtki koje će akvizirati ili kupiti ako se uklapaju u njihov strateški plan. Čak 95 posto prihoda ostvaruju izvozom, a tako se nadaju da će i ostati. Ove godine sudjelovat će u renovaciji hotela Neptun u Dubrovniku, a poslove će tražiti i izvan granica Hrvatske.

- Izlagat ćemo na tri, četiri najveća sajma namještaja, ali treba znati da ništa ne dolazi preko noći. Mi ćemo morati graditi svoj imidž pred klijentima, te nadam se da ćemo u par godina se dobro pozicionirati. Prednost su nam kontakti koje Florian grupa ima u zemljama Europske unije i tu referencu ćemo koristiti kako bi dobili poslove u tim zemljama – zaključio je Elvio Florian.Novinari su imali prilike vidjeti i pogone DI Čazma, a nove investicije očekuju su u dijelu obrade sirovog materijala.

16. travanj 2024 07:19