Hrvatska
StoryEditor

Horvatinčić traži od Bandića javne dvorane u Centru Cvjetni

24. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Budući da Grad Zagreb već dvije godine nije pokazao želju da za kulturne i javne manifestacije iskoristi dvije dvorane u Centru Cvjetni, njegov vlasnik Tomislav Horvatinčić ponovno traži od gradonačelnika i Gradske skupštine da mu ih prepuste kako bi ih iznajmio ugostiteljima i trgovcima.

Na taj bi način, kako piše Večernji list, Grad ostao bez jedne prostorije u podrumu od 600 metara i druge u prizemlju centra od 200 četvornih metara na koje prema ugovoru ima pravo.

Naime, upravo zbog navedenih dvorana cijeli je Centar proglašen od posebnog javnog interesa za Zagrepčane pa je dopuštena i gradnja ulaza u podzemnu garažu iz pješačke površine u Varšavskoj ulici. Horvatinčić Gradu, za razliku od prošle godine kada je za iste dvorane nudio novac, sada kao kompenzaciju nudi gradnju novih dviju dvorana u podrumu zgrade u Gundulićevoj broj 5, i to jednoga dana kada se projekt dovrši u cijelosti.

Prema ponudi Hoto grupe koju je gradonačelnik Milan Bandić prihvatio i poslao u Gradsku skupštinu na izglasavanje na sjednici 29. kolovoza, Hoto bi dvorane preuzeo odmah, a nigdje nije definiran rok do kada moraju Gradu dati nove dvorane. Obvezuju se tek da će u roku od četiri godine nakon što im Grad preda dvorane i nakon što dobiju dozvole za obavljanje ugostiteljskih i trgovačkih djelatnosti u njima, započeti iseljavanje dvorišne zgrade u Gundulićevoj 5/1 gdje se nalazi Stomatološki fakultet.

Upravo je ta zgrada Horvatinčiću najveća zapreka da dovrši projekt. Iz Hota navode da će u slučaju da ne uspiju iseliti fakultet, Gradu isplatiti u novcu 4,3 milijuna kuna za veću dvoranu te 1,4 milijuna za manju dvoranu.

Sličan prijedlog Gradska skupština odbacila je u veljači prošle godine kada je Hoto Gradu nudio u zamjenu za dvorane otpis potraživanja od 6,2 milijuna kuna.

28. travanj 2024 13:50