Hrvatska
StoryEditor

Hrvatske tvrtke CIO, Eurovilla i Opereta na najvećem investicijskom sajmu u Europi

18. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

Hrvatske tvrtke CIO, Eurovilla i Opereta sudjeluju na najvećem investicijskom sajmu u Europi - Mipim koji se održava od 15. do 18. ožujka u Cannesu u Francuskoj. Na sajmu se predstavljaju projekti iz područja nekretnina, turizma i infrastrukture, a sudjeluje 21400 sudionika i 4800 investitora.

Pomoćnik direktora Sektora za trgovinu HGK Hrvoje Paver ističe kako je Hrvatska gospodarska komora omogućila članicama Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK da sudjeluju na sajmu i predstave svoje projekte.

- Mipim je ključno mjesto za predstavljanje razvojnih projekata koji mogu doprinijeti gospodarskom razvoju. Pozitivna je činjenica da se kriza uopće ne osjeća te da je situacija bolja nego prije 2008. godine, dodao je Paver.

- Iznimno sam zadovoljan nastupom. Brojne prezentacije i kontakti koje sam ostvario daju nam nov pogled na tržište nekretnina. HGK je poduprla težnje trgovaca nekretninama da svoje kvalitetne projekte predstave na tržištu koje može financijski ostvariti milijunska ulaganja, a koja u konačnici znače otvaranje novih radnih mjesta, rekao je vlasnik agencije Opereta Boro Vujović.

- Sudjelovanje na ovom sajmu pruža mogućnost nalaženja investicijskog partnera za naše projekte. Uspostavili smo dobre kontakte s bankama koje žele ulagati u turistički sektor, ali i u ostale zanimljive projekte u RH. Posebnost Mipima čini cjelodnevni program, prezentacije, mogućnost razgovora s ključnim ljudima velikih hotelskih lanaca, developerima i konzultantima do kojih bez posredovanja HGK i nastupa na ovom sajmu ne bismo mogli doći, rekao je vlasnik agencije Eurovilla Sergio Serdarušić.

Prvog dana održavanja sajma dodijeljene su nagrade FDI magazina pa je tako Grad Zagreb dobio nagradu "Top 10 Large Cities Best For Human Capital And Lifestyle" i "Top 10 Southern European Cities Overall".

24. travanj 2024 00:43