Hrvatska
StoryEditor

Jakovčić: Radi Brijuni Rivijere netko mora dati ostavku

17. Travanj 2012.
Piše:
liderhrt

- Pozivam investitore da se ne jave na natječaj, neovisno o tome što je Brijuni Rivijera za mene bio san. Kao župan istarski ne mogu jamčiti poslovnu sigurnost ljudima dok se to ne raščisti u ovoj zemlji - rekao je Ivan Jakovčić u HRT-ovoj emisiji In media res.

Tvrdi kako država ne može nešto proglasiti projektom od državnog značaja, a istovremeno da radi jednu takvu blamažu. ‘U ovoj zemlji netko mora dati ostavku zbog toga, netko se mora maknuti, jer ovo više nema nikakvog smisla - izjava je istarskog župana na temu problema stranih investitora u Hrvatskoj.

Nedavno su mediji izvijestili da je nakon što je odobrena 50-godišnju koncesiju za prvu lokaciju projekta Brijuni rivijere, došlo do komplikacije u realizaciji projekta. Naime, cijelo područje Sv. Katarina - Monumenti na koju se koncesija odnosi upisano u registar kulturnog dobra - i to nakon prikupljanja ponuda međunarodnim natječajem.U emisiju HTV-a javio se i odvjetnik koncesionara Kermas Vod Četiri vlasnika Danka Končara. Rekao je da su neugodno iznenađeni. No, neće odustati od projekta iako nisu bili upoznati s time. Tamo su odlučili investirati više od 226 milijuna kuna, a kako je područje u međuvremenu postalo zaštićeno kulturno dobro projekt Brijuni rivijera postaju im složeniji i skuplji za realizaciju.

27. srpanj 2024 00:33