Hrvatska
StoryEditor

Je li Bandić namjestio posao Pripuzu vrijedan 7,5 milijuna kuna ?

20. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Nakon privođenja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića, te predsjednik Uprave CIOS-a Petra Pripuza čini se kako su se istražitelji koncentrirali na natječaj raspisan zbog zabrane odlaganja glomaznog otpada na Jakuševcu.

Poduzetnik Petar Pripuz, piše Jutarnji list, jedan je od vlasnika i predsjednik uprave grupe C.I.O.S., koja se bavi skupljanjem i primarnom preradom industrijskih otpadaka. Tvrtka je dio Scholz grupe, a u njezino vlasništvo je ove godine ušao i japanski investitor Toyota Tsusho Corporation (TTC) iz Nagoye, s udjelom od 39,9 posto u društvu Scholz. Većinski paket vlasništva u Scholz AG ostao je u obitelji Scholz, koja drži 60,1 posto vlasništva u društvu.

Pripuza su mediji i ranije povezivali sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Badnićem, a pisalo se i o raznim navodnim pogodovanjima od strane gradskih čelnika njegovim poslovima.

Pripuz je i predsjednik uprave tvrtke Ce-za-r d.o.o. Policija je navodno krenula u akciju uhićenja upravo nakon istraživanja 7,5 milijuna kuna vrijednog ugovora skopljenog između Grada Zagreba i tvrtke Ce-za-r, koja je uklanjala glomazni otpad sa zagrebačkih ulica. Taj posao Pripuz je prvim ljudima grada naplatio 7,5 milijuna kuna, a ugovor o tom poslu sklopljen je praktički preko noći, piše Jutarnji.

26. travanj 2024 01:32