Hrvatska
StoryEditor

Kineski ulagači u potrazi za partnerima u Hrvatskoj

18. Veljača 2014.
Piše:
lider.media

Veleposlanica Narodne Republike Kine, Deng Ying otvorila je danas u Zagrebu podružnicu CSEBA-e, institucije koja će značajno pripomoći gospodarskoj suradnji Kine i Hrvatske.

CSEBA (Chinese Southeast European Business Association) pripremat će informacije o investicijskim poslovima po granama gospodarske djelatnosti putem sektora, predvođenih stručnim voditeljima. Stručni voditelji zaduženi su za ocjenu, odabir, evaluaciju i ugovaranje projekata. CSEBA osim gospodarskih djelatnosti radi i na unaprijeđenju odnosa u školstvu i drugim neproizvodnim djelatnostima.

- Tri su glavna faktora za uspjeh - prilika, želja i lokacija. Stoga pozivam sve hrvatske poduzetnike na suradnju s kineskim partnerima kako bi iskoristili prilike koje nam se pružaju - poručila je prilikom otvorenja Ying.

Osim projekata koje prijavljuju članovi CSEB Asocijacije, mogu se prijaviti i razniinfrastrukturni projekti za koje je u ovom trenutku potrebno naći kvalitetne partnere iinvestitore kako bi u zemljama djelovanja pokrenuli ciklus gospodarskog rasta.

Također svi ostali projekti koji traže financiranje, a nisu u javnom sektoru proći će proceduru ocjenjivanja kroz usporedbu financijsko-tržišne i društveno-ekonomske učinkovitosti projekta, rečeno je na otvaranju na kojem je bio prisutan i bivši predsjednik Stjepan Mesić.

Mesić je, naime, još u studenom prošle godine dogovorio osnivanje CSEBA-e u Hrvatskoj prilikom sastanaka sa podpredsjednikom Kine Liem Yuanchaom.

16. svibanj 2024 14:27