Hrvatska
StoryEditor

Most pere ruke: HDZ i SDP zaustavili ukidanje zastupničkih beneficija. Evo reakcije građana

19. Veljača 2016.
Piše:
lider.media

Most je na svom facebook profilu objavio da su zastupnici HDZ-a i SDP-a zaustavili prijedlog izmjene Zakona o beneficijama saborskih zastupnika, istaknuvši kako je Most "ispunio svoje obećanje zatraživši izmjenu"

Naravno, te su tvrdnje dočekane s brojnim negativnim komentarima.

- Naši kolege zastupnici iz HDZ-a i SDP-a zaustavili su naš prijedlog izmjene Zakona o beneficijama saborskih zastupnika. Točnije, njih 48. Mi smo obećanje ispunili traživši izmjenu, međutim previše je čini se ‘profesionalnih političara‘ koji nakon isteka mandata očito ne žele dijeliti sudbinu ostalih građana i gubitkom posla uglavnom ostati bez prihoda, objavio je Most.

Obećali su da će se zalagati za promjenu zakona za slijedeći saziv Sabora, s obzirom da je to sada nemoguće. Najavljuju kako će "svaki dan podsjećati svoje kolege na taj prijedlog i čekati jednog po jednog od njih 48 da odustanu od svog zahtjeva", prenose mediji.

No, građani koji su se javili na Mostov facebook nisu baš oduševljeni takvim pojašnjenjima i obećanjima, već su Mostovce zasuli kritikama.

- Vi jadni ne možete ništa, a teška srca ćete biti kolateralna žrtva sa svim beneficijama. Što je s obećanjem ‘nadzirat ćemo strogo provođenje reformi, a čim se ne budu provodile idemo na nove izbore‘? Pojeo vuk magare?, komentirao je jedan građanin.

Drugi ih je upitao "Mostovci imate li vi imalo srama", dok je treći izrazio žaljenje što je glasovao za njih, tvrdeći da su "postali isti oni protiv kojih su se borili". Četvrti im pak poručuje da bi "mogli to provesti da zaprijetite izlaskom iz koalicije s HDZ-om. Ali nećete! Ajde, novi izbori".

20. travanj 2024 05:07