Hrvatska
StoryEditor

Možemo biti zadovoljni, no netko će ovo staklo morati počistiti

03. Lipanj 2013.
Piše:
lider.media

Predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović generalno je zadovoljan rezultatima koje je njegova stranka postigla, ali i poručuje kako nije vrijeme za trijumfalizam.

- Teško je podvući crtu, dojmovi su gorko slatki. Negdje dobiješ izbore, negdje izgubiš. Mene više brine nered koji je bio u kampanji radi grčevite borbe za dvije, tri gradske blagajne, izjavio je danas Milanović komentirajući konačne rezultate lokalnih izbora. Izborna kampanja je prema njegovim riječima bila ne samo prljava već i zloćudna. Naročito u Vukovaru, Sisku i Splitu.

- Ono što me više brine, kao predsjednika SDP-a i kao predsjednika Vlade, je nered koji je napravljen u kampanji i to je bilo opasno. Je li vrijedno lokalnih izbora pozvati ljude da ruše ustavni poredak. Je li to alternativa?, rekao je Milanović jasno aludirajući na to što je HDZ u Vukovaru kampanju vodio na temelju borbe protiv ćirilice.

- Uvjetno rečeno, možemo biti zadovoljni, no netko će ovo staklo morati počistiti, a da se nitko ne poreže. To će, naravno, dopasti mene i moju Vladu, baš kao što čistimo i nered koji je ostao prije nas - rekao je.

Na pitanje hoće li zbog izgubljenih izbora u Zagrebu doći do promejne u gradskoj organizaciji ponovio je sve što je rekao i prije dva tjedna.

- Gradska organizacija je napravila što je mogla. SDP je i dalje najjača stranka u Zagrebu, ali nas rezultat ne zadovoljava. Poštujem rezultate drugih jer je to volja birača, ali tome neću pljeskati jer je to klijentelizam i korupcija. Budući da je SDP izgubio izbore u Međimurju, Istri i Zagrebu, dakle u sredinama u kojima je upravo Predsjedništvo stranke mimo volje lokalnih organizacija nametnulo kandidate, novinare je zanimalo smatra li se vođa stranke odgovornim. 

- Jednako tako možemo govoriti o zaslugama Predsjedništva na 50 drugih mjesta, odgovorio je Milanović. Na Predsjedništvu je, dodaje, da ponekad vrši politički pritisak na lokalne organizacije, nekada je u pravu, a nekada u krivu. Milanović nije želio odgovoriti na pitanje kako komentira tvrdnje šefa HDZ-a da su u Vukovaru pobijedili autobusi , odnosno je li tu bilo i SDP-ovih autobusa.

- Dalje, uzvratio je Milanović i tako naprosto prešao na drugo, novo pitanje na koje također nije odgovorio. Bez odgovora je ostalo i pitanje tko će odlučivati hoće li SDP u zagrebačkoj skupštini surađivati s listom Milana Bandića.

02. svibanj 2024 07:45