Hrvatska
StoryEditor

Na hrvatskom istoku kroz HUP-ov Program usavršavanja menadžera prošlo 2000 polaznika

22. Veljača 2016.

Ugovor o sufinanciranju Programa usavršavanja menadžera (Puma) potpisali su u ponedjeljak u Vukovaru zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Taj HUP-ov Program usavršavanja menadžera provodi se u Vukovarsko-srijemskoj županiji već deset godina, a kroz njega je edukaciju i usavršavanje prošlo gotovo 2.000 polaznika, uglavnom poduzetnika i nadarenih studenata završnih godina osječkoga Sveučilišta J.J. Strossmayer i vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička.

- Naši programi su koncipirani tako da odgovaraju aktualnim potrebama poduzetnika, a kako se provode u Vukovaru i Vinkovcima, svakako racionaliziramo i vrijeme i poslovanje istočnoslavonskih poduzetnika svjesnih potrebe cjeloživotne edukacije, izjavio je nakon svečanosti potpisivanja ugovora Bernard Jakelić.

Naglasio je da su programi dobri ne samo tematski nego i zbog respektabilnih predavača. Jakelić vjeruje da će se u sljedećim godinama program nastaviti, ocijenivši da bez educiranih ljudi nema poduzetništva, posla i ostvarenja poslovnih planova. Trenutno postoji nesrazmjer na tržištu rada između razine obrazovanja i onoga što je u poslovnom svijetu potrebno, a Puma pruža znanja primjenjiva u praksi, kaže Jakelić.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo time što gospodarstvenici stječu primjenjiva znanja, čime doprinose kvaliteti poslovanja tvrtki i njihovu razvoju.

Vrijednost ugovora je 50 tisuća kuna od čega HUP i Županija osiguravaju po polovinu.

25. travanj 2024 04:05