Hrvatska
StoryEditor

Odgođen ispit iz hrvatskog jezika

28. Svibanj 2013.

Ispit iz hrvatskog jezika na državnoj maturi, koji se trebao održti danas - odgođen je. Naime, u tri su škole (u Senju, Đakovu i Splitu) na jučerašnjem ispitu za esej - podijeljeni ispiti iz hrvatskog jezika. Vrlo brzo su pitanja "osvanula" na društvenim mrežama.

Kako ispravnost postupka državne mature ne bi ni iz kojeg razloga došla u pitanje- u nacionalnom centru koji provodi maturu odgodili su pisanje ispita iz hrvatskog jezika za petak, 31. svibnja. Ispitni kordinatori koji su priznali grešku smijenjeni su.

Odgoda ispita iz hrvatskog jezika donijela je pravu pobunu maturanata. Na internetskim forumima i društvenim mrežama traje oštra rasprava. Mnogobrojni se maturanti žale da im je odgoda ispita iz hrvatskog narušila kompletan raspored priprema i učenja, te traže odgodu ispita iz matematike.

Svim školama u državi do tada će se dostaviti nova inačica testa kako bi svi učenici i pristupnici u državi bili u ravnopravnom položaju. Ispit iz grčkoga jezika koji se trebao održati 31. svibnja u 14:00 sati provest 11. lipnja u 14:00 sati.

29. travanj 2024 13:05