Hrvatska
StoryEditor

Ostojić upoznat s planovima Horvatinčića, ali ne želi se miješati

03. Prosinac 2012.

Odgovarajući na pitanje novinara o projektu Santa Marina zagrebačkog poduzetnika Tome Horvatinčića koji na priobalnom dijelu Grada Krka, na području između trajektne luke Valbiska i obližnjeg naselja Pinezići, ima namjeru izgraditi turističke objekte zbog čega bi županija (Primorsko-goranska) trebala promijeniti prostorni plan, ministar turizma Veljko Ostojić je potvrdio kako je primio Horvatinčića koji ga je upoznao s tim projektom.

Ministar se naime danas u Rovinju sastao s predstavnicima hrvatskog turističkog sektora i njemačkog autokluba ADAC kako bi promovirali zajedničku suradnju.

- Ministarstvo turizma daje potporu turističkim projektima koji imaju smisla, no pitanje prostornog plana u ingerenciji je županije i na to ne želim utjecati - kazao je. Dodao je da ukoliko jedinica lokalne samouprave procjeni da taj projekt odgovara i treba, ukoliko ima prostora za širenje turističkih zona, županija će sama o tome odlučiti.

- Ne mogu i ne želim se u to involvirati - poručio je ministar Ostojić. Prema pisanju medija, Horvatinčić je na tom području kupovao negrađevinsko odnosno poljoprivredno zemljište koja je plaćao po cijeni od osam eura po četvornom metru, a sada iz tvrtke Santa Marina, tvrtke kćeri Horvatinčićeve Hoto grupe, predlažu prenamjenu tog zemljišta za ugostiteljsko-turističke namjene.

06. svibanj 2024 03:33