Hrvatska
StoryEditor

Ozaljski Flammifer isporučio 12 cisterni za robne zalihe

20. Listopad 2015.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i njegov zamjenik Ivo Miletić predvodili su jučer delegaciju koja je u ime Robnih zaliha preuzela u Ozlju od tvrtke Flammifer 12 višenamjenskih cisterni zapremine po sedam tisuća litara za potrebe strateških robnih zaliha, vrijednih 16,5 milijuna kuna.

Tom isporukom Ravnateljstvo za robne zalihe sad raspolaže s 43 autocisterne, čime je taj segment zaliha popunjen s 86 posto, a ministar Vrdoljak kazao je da se protivio natječaju i uvozu autocisterni, jer je znao da u Hrvatskoj postoji već uhodana kvalitetna proizvodnja takvih i sličnih specijalnih vozila u Ozlju, u tvrtki Flammifer, koja je u javnosti do promjene imena bila poznatija kao IM-Metal.

- Hrvatska unatrag dvije godine ima po dvije i više izvanrednih situacija, požara i poplava kad je potrebno opskrbljivanje vodom, tako da smo preko ovog javnog natječaja Robnih zaliha opsrbili Hrvatsku dovoljnim brojem cisterni. Posebno je razveselilo što je taj posao dobila i u rekordnom ga roku obavila domaća tvrtka iz Ozlja. Profesionalni su i mislim da shodno našoj industrijskoj strategiji imaju šansu postati regionalnim igračem, u čemu ćemo im sigurno pomoći - kazao je Vrdoljak.

Isporučene cisterne, dodao je pomoćnik ministra Ivo Miletić, bit će raspodijeljene diljem Hrvatske prema rasporedu dogovorenom s MUP-om, MORH-om i DUZS-om.

Robnih zalihama Ministartsvo financija odobrilo je jučer do kraja godine 20 milijuna kuna radi mjesečnog obnavljanja zaliha, koje se u posljednjih mjesec dana troše na funkcioniranje svih sustava u izbjegličkoj krizi. U migrantsko krizi iz Robnih zaliha, kazao je ministar Vrdoljak, potrošeno je gotovo 12 milijuna kuna, a donesena je i na snazi je odredba po kojoj se za te izvanredne potrebe može trošiti najviše do 30 posto robnih zaliha, a ostalo biti na raspolaganju za izvanredne slučajeve i potrebe domaćeg stanovništva. Sad kad zalihe dođu na 70 posto, obnavljaju se već dobro uhodanim odnosima s dobavljačima, tako da na tom planu, naglasio je ministar, nema problema.

- Što manje vidite politiku u takvim situacijama, to znači da Robne zalihe dobro funkcioniraju - zaključio je ministar Vrdoljak.

24. travanj 2024 12:06