Hrvatska
StoryEditor

Petrov: Iskreno, ne vidim na koji način mogu nastaviti suradnju s Karamarkom

30. Svibanj 2016.
Piše:
lider.media

Dan Sabora obilježen je svečanom sjednicom na kojoj nije nazočio prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko ali ni šef SDP-a i vođa oporbe Zoran Milanović

Tako je u prvim plan došao potpredsjednik Vlade i predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov koji je poručio da, nakon što je podržao prijedlog opoziva Tomislava Karamarka, s njim ne može nastaviti suradnju u Vladi.

Božo Petrov: Tomislav Karamarko mora napustiti Vladu!

- Ako smo za opoziv, ne vidim iskreno na koji način možemo ostati. Naravno, ja sam rekao da će Nacionalno vijeće donijeti odluku, ali teško da ćemo smanjivati kriterije, prenose mediji izjavu Petrova.

Ponovio je da 12 zastupnika Mosta ostaje pri istoj odluci da će u saboru glasovati za Karamarkov opoziv, a na Karamarkovu izjavu da će "HDZ bez Petrova kao kamenčića u cipeli pokrenuti prave reforme" uzvratio je "Super, kamenčić se malo kotrlja, nekad od banskih Dvora do Sabora, a nekad u suprotnom smjeru".

Svi Mostovi ministri glasovali protiv Karamarka

Na svečanoj sjednici povodom Dana Sabora predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner pozvao je zastupnike, ali i sve građane da potiču zajedništvo i da se ne dijele po bilo kojim "crtama razdjelnicama".

19. svibanj 2024 08:12