Hrvatska
StoryEditor

Petrov: Za reorganizaciju ministarstava i smanjenje broja agencija trebat će nam pola godine

05. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je kako je toj stranci prihvatljiv prijedlog Domoljubne koalicije po kojemu bi se išlo u reorganizaciju ministarstava i smanjenje broja agencija i državnih upravnih organizacija, ali kako se u to neće ići odmah, nego u idućih šest mjeseci.

"Prijedlog koji je jučer iznijela Domoljubna koalicija je na tragu onog za što se Most zalagao od samog početka, racionalizacije državnih institucija. Imamo još dva tjedna za pregovore, što je kratko vrijeme i u suradnji s Domoljubnom koalicijom napravit će se tim ljudi koji će u idućih šest mjeseci analizirati postojeću situaciju i napravit će se kvalitetan plan, ne samo za ministarstva nego i za državne agencije i državne upravne organizacije", kazao je Petrov novinarima u stanci sjednice Nacionalnog vijeća Mosta.

Kao dodatni razlog odgode reorganizacije naveo je da je u tijeku aplikacija za EU fondove te da bi reorganizacija ministarstava i agencija mogla odgoditi priljev novca iz tih fondova.

Dodao je kako se razgovori nastavljaju kroz iduća dva tjedna te kako pretpostavlja da će se pregovarati svaki dan, no nije znao reći u koje će se vrijeme pregovori danas nastaviti.

Petrov je izbjegao odgovor na pitanje o izjavi Nikole Grmoje za N1 da je bio praćen.

28. travanj 2024 09:06