Hrvatska
StoryEditor

Policija pokucala Mamićima na vrata zbog sumnje na utaju poreza

02. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Nogometni klub Dinamo izvijestio je u četvrtak da policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PN USKOK) istražuje izvršnog predsjednika tog kluba Zdravka Mamića i trenera Zorana Mamića.

Prema pisanju medija, policija je jutros počela pretraživati kuće i urede izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i sportskog direktora Dinama, Zorana Mamića. Sve je započelo temeljem prijave Porezne uprave, a istragu provodi PN USKOK. Osim braće Mamić, u fokusu istrage je, navodno, i Damir Vrbanović te djelatnik Porezne uprave. Akcija je pokrenuta zbog, kako se navodi utaje poreza.

O svemu se oglasio i DORH.

- Na temelju kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u suradnji s PN USKOK-om provodi hitne dokazne radnje zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, utaje poreza i drugih davanja i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, vezano za nezakonite radnje koje su poduzimale odgovorne osobe GNK Dinamo i službena osoba Porezne uprave.

Braća Mamić trenutno su u Sloveniji na pripremama Dinama za predstojeću sezonu, a oglasili su se na službenim klupskim stranicama.

28. travanj 2024 22:16