Hrvatska
StoryEditor

Radman: Postupak mog razrješenja u potpunosti neutemeljen

02. Ožujak 2016.
Piše:
liderhrt

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Goran Radman uputio je pisano očitovanje predsjedniku Hrvatskoga sabora Željku Reineru te članovima Odbora za informiranje, informatizaciju i medije u povodu Zaključka Nadzornoga odbora HRT-a od 29. veljače 2016. o pokretanju postupka njegova razrješenja.

Glavni ravnatelj HRT-a ističe kako nema govora o tome da ne obavlja dužnost u skladu sa Zakonom o HRT-u i/ili Statutu HRT-a te da ne postupa po zakonitoj odluci Nadzornoga odbora HRT-a.

Goran Radman u svojemu je pismu naglasio i kako nisu ostvareni formalnopravni uvjeti za njegovo razrješenje kao glavnoga ravnatelja HRT-a.

Dodaje i kako je Zaključak Nadzornoga odbora HRT-a s 8. izvanredne (žurne) sjednice od 29. veljače 2016. o pokretanju postupka razrješenja glavnoga ravnatelja HRT-a u potpunosti neutemeljen i donesen protiv odredaba Poslovnika o radu Nadzornoga odbora HRT-a.

Zaključno, glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman smatra da bi, ako temeljem Zaključka Nadzornoga odbora HRT-a nadzorno tijelo ili treća zainteresirana osoba podnese prigovor Europskoj komisiji o tome da se sredstva pristojbe nezakonito upotrebljavaju, to moglo imati za posljedicu pokretanje postupka protiv Republike Hrvatske kao države članice u skladu s odredbom članka 108. Ugovora o funkcioniranju Europske unije.

01. svibanj 2024 11:19