Hrvatska
StoryEditor

Rast BDP-a plod je reformskih mjera Vlade

03. Rujan 2015.
Piše:
Miro Soldić

Rast BDP-a plod je reformskih mjera Vlade, tako ste odlučili u netom završenom Fight clubu.

Argumentacija ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, nakon brojnih preokreta, na kraju je odnijela premoćnu pobjedu sa 280 glasova naprema 163. Velika većina naših čitatelja slaže se, dakle, s Marasovim tvrdnjama da je rast BDP-a rezultat ‘niza mjera koje je Vlada poduzela kako bi potaknula gospodarstvo, poboljšala poduzetničku klimu te povećala osobnu potrošnju‘.

Pozitivne gospodarske brojke koje već par mjeseci polako vraćaju optimizam poduzetnicima mogle bi se itekako odraziti na rezultate skorih parlamentarnih izbora, iako i dalje traju rasprave koliko će se ti pokazatelji zapravo osjetiti na novčanicima i standardu građana.

HDZ-ov Ivan Šuker smatra da ovako minorni pomaci neće značiti ništa prosječnom Hrvatu jer se radi o nedovoljno snažnom rastu. Ističe kako moramo barem dvije godine imati rast BDP-a od minimalno dva posto da bi građani u konačnici te pozitivne promjene osjetili u svojoj svakodnevici.

No koliko god stručnjaci upozoravali da se ne treba pretjerano zanositi rastom, odnosno prestankom pada ekonomije, izgleda da se ipak polako budi optimizam društva koje je nakon sedam gladnih godina željno bilo kakvih promjena na bolje. Sramežljivi trend oporavka još je uvijek na klimavim nogama, ali treba nas veseliti jer obećava početak izlaska iz nezapamćene gospodarske krize.

29. travanj 2024 10:15