Hrvatska
StoryEditor

S mržnjom i zloćom ni prema prema kome, s dobrom vjerom prema svakome

05. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Ispred spomenika ‘Oluji‘, vijence su poginulim redarstvenicima danas položili i predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović te predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, a nakon njih i general Ante Gotovina koji je zajedno s generalima Markačem i Čermakom izazvao ovacije građana.

General bojnik u miru Damir Krstičević čestitao je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja svima okupljenima, prenosi Dnevnik.hr.

-Čast mi je, sreća i zadovoljstvo stajati danas ovdje zajedno s vama u hrvatskom kraljevskom gardu Kninu, u gradu kojeg smo zajedno oslobodili 5. kolovoza 1995.- rekao je bojnik Krstičević i podsjetio na sve one koji su se sudjelovali u ‘Oluji‘.-Ne smijemo zaboraviti da su kao svoju domovinu branili i mnogi odani sinovi našeg naroda u BiH, mnogi odani Srbi, muslimani, Albanci kao i nekoliko stotina stranaca. Mnoge od njih trebalo bi danas posebno spomenuti, istaknuti kao primjer današnjim naraštajima. Neki sam danas imao priliku vidjeti , ali mnogi danas više nisu s nama i naša je dužnost i obaveza čuvati uspomenu na njih, na njihovu žrtvu, jer dok mi čuvamo uspomenu na njih oni su živi- rekao je bojnik Krstičević.

Nakon bojnika Krstičevića govor je održao premijer Zoran Milanović kojeg su okupljeni žestoko izviždali i izvrijeđali.Premijer je pozdravio branitelje i sve okupljene zahvalivši onima koji su sudjelovali u oslobađanju Knina i Hrvatske. 

-Ti ljudi nisu imali samo veliko srce nego su znali i što rade. Imali su opasnog neprijatelja, no oni su bili još opasniji- rekao je premijer.Cijeli njegov govor pratili su povici i zvižduci, a premijer je pozvao na zaboravljanje mržnje i zloće. 

-S mržnjom i zloćom prema nikome, s dobrom vjerom i dobrom voljom prema svakome. S vjerom da je naš put ispravan put, da drugog puta nije bilo- poručio je premijer.

29. travanj 2024 15:40