Hrvatska
StoryEditor

Sedam od osam zastupnika nacionalnih manjina uz Milanovića i koaliciju Hrvatska raste

25. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

Ono o čemu se cijelo vrijeme neslužbeno govorilo danas je potvrđeno - zastupnici nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru dat će podršku Zoranu Milanoviću u pokušaju sastavljanja vlade.

Točnije, sedam od ukupno osam zastupnika nacionalnih manjina u srijedu je dalo potpis podrške Zoranu Milanoviću da pokuša sastaviti vladu. Jedina koja nije potpisala takvu izjavu, javljaju mediji, je zastupnica albanske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj.

Nakon sastanka Kluba nacionalnih manjina u Saboru, zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi potvrdio je da će manjinci stati uz koaliciju Hrvatska.

– Mi smo se dogovorili da ćemo dati podršku koaliciji Hrvatska raste, odnosno mandataru Zoranu Milanoviću.

Potvrdio je da je zastupnica albanske nacionalne manjine pozvana, no i da se nije odazvala. Činjenicu da im nije potvrdila kako će nastupati zajedno s ostalim manjinskim zastupnicima u Klubu nacionalnih manjina tumače kao potvrdu da ne želi biti članica Kluba. 

Neslužbeno, SDP-ova koalicija u ovom trenutku može računati na potporu 67 zastupnika - 56 svojih zastupnika, tri IDS-a, jednog reformista i sedam manjinaca. Za dobivanje mandata potrebna je potpora 76 zastupnika.

29. travanj 2024 02:18