Hrvatska
StoryEditor

U Zagrebu besplatan gradski prijevoz tijekom blagdanskih vikenda

30. Studeni 2017.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u četvrtak da će u utrci Zagreba za treću titulu najbolje europske adventske destinacije gradski promet tijekom idućih vikenda biti besplatan i pozvao građane da svoja vozila ostave na obodnim parkiralištima i do središta grada koriste gradski prijevoz.

Od 1. prosinca do 7. siječnja besplatan gradski prijevoz bit će za sve od petka u 12 sati do nedjelje u 24 sata, kazao je Bandić na konferenciji za novinare kod Manduševca na Trgu bana Jelačića.

>>>Božićnu priču obitelji Salaj osvijetlit će 2,5 milijuna lampica

Zamolio je sve sugrađane i one koji dolaze u Zagreb da koriste besplatan prijevoz i parkirališta u Dubravi, Borongaju, Kajzerici, parking u Novom Zagrebu između Inine zgrade i Hipodroma, te na Paromlinu i Trgu Francuske revolucije, po cijeni od 5 do 10 kuna dnevno.

- Početak Adventa označit će paljenje svijeće na Manduševcu u subotu, 2. prosinca. Branimo po treći put titulu ‘najadventa‘ u Europi. Nije bilo lako osvojiti tu titulu dva puta, a još je teže obraniti je, kazao je zagrebački gradonačelnik.

U izboru za najbolju europsku adventsku destinaciju, koju je organizirala stranica European Best Destinations, sudjelovalo je gotovo 200.000 čitatelja, od kojih je 33.607 odabralo Zagreb, dok je Strasbourg dobio 19.242, a Colmar 13.394 glasova.

25. travanj 2024 20:24