Hrvatska
StoryEditor

Vlada o Studentskom centru i Poduzetničkom impulsu

24. Siječanj 2013.
Piše:
liderhrt

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade je konačni prijedlog zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO) kojim se HKO uvodi kao reformski instrument kojim se uređuje cjelokupni sustav kvalifikacija na svim obrazovnim razinama kroz standarde kvalifikacija temeljene na ishodima učenja i usklađene s potrebama tržišta rada, pojedinca i društva u cjelini.

Pred Vladom će biti i prijedlog zakona o kemikalijama te više prijedloga zakona kojima se uređuje provedba uredbi Europskog parlamenta i vijeća, odnosno provodi daljnje usklađivanje nacionalnog zakonodavstva s pravnom stečevinom Europske unije.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o sanaciji Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu te prijedlog Poduzetničkog impulsa - Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2013. Vrijednost Poduzetničkog impulsa za 2013. godinu iznosi 730.573.134 kune. Poduzetnički impuls za 2013. godinu izrađen je kao prijelazni programski dokument uoči ulaska RH u Europsku uniju jer će u vrijeme njegove provedbe Hrvatska postati članica Unije te će se za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva koristiti sredstva iz Strukturnih i Kohezijskih fondova.

28. travanj 2024 15:33