Hrvatska
StoryEditor

Žužul se smatra jako krivom, ali ne onako kako piše u optužnici

18. Listopad 2012.
Piše:
liderhrt

Počelo je suđenje bivšoj djelatnici Zagrebačke banke koju se tereti da je od 2005. sustavno praznila račune klijenata. Priznala je krivnju, no ne onako kako opisuje tužiteljstvo.

- Smatram se jako krivom, ali ne onako kako je navedeno u optužnici - kazala je Maja Žužul, i dodala da je riječ o drugim iznosima i transakcijama od onih navedenih u 19 točaka optužnice. Tužiteljstvo, naime, tvrdi da je Žužul oštetila 19 klijenata od kojih je ukrala oko 4,5 milijuna kuna. Među računima je bio i račun tvrtke Sirovina i sinovi televizijskog voditelja Roberta Knjaza kojemu je banka vratila oko 600.000 kuna.

Kada su detalji krađe procurili u javnost, nekoliko je žrtava Žužul opisivalo kao ljubaznu i korektnu službenicu, iako im je krivotvorila potpise i s računa ukrala novac. Krivotvorene dokumente je ovjeravala pečatom banke, obavljala uplate i isplate, a novac zadržavala za sebe. Prijevara je otkrivena u ljeto 2006., a policija je istragu nekoliko puta proširivala. U međuvremenu se nagađalo da je Žužul u bijegu, no pojavila se na sudu, gdje odgovara za zloporabu položaja i ovlasti kojom je prouzročena šteta velikih razmjera. Zakon za ovo predviđa kaznu od jedne do 10 godina zatvora.

19. travanj 2024 06:28