Svijet
StoryEditor

Američki T-Mobile gasi sedam call centara, otpušta 1900 radnika

23. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Američki T-Mobile otpušta 1900 radnika, odnosno pet posto zaposlenika. Zatvara sedam call centara, a kompanija je najavila da bi u narednim mjesecima mogla dodatno smanjivati broj radnih mjesta.

Taj dio Deutsche Telekoma troškove reže kako bi sačuvao novac za ulaganje u svoju mrežu kao dio većeg restrukturiranja kompanija, s obzirom na to da je AT&T odbio njihovu 39 milijardi dolara vrijednu ponudu za kupnju prošle godine. Četvrta mobilna mreža u SAD-u, kojoj potrošače otimaju i veliki i mali konkurenti, odlučila je tako da će raditi sa 17, a ne 24 pozivna centra, jer trenutno ima manje poziva korisnika s obzirom na to da se i njihov broj smanjio.

U sedam centara zaposleno je oko 3300 ljudi, a kompanija je dijelu ljudi, njih 1400, ponudila nastavak rada u nekom od preostalih centara. Također, planira restrukturirati druge dijelove biznisa do kraja drugog tromjesečja, no još se ne znaju detalji, a iz kompanije je samo poručeno kako promjene neće utjecati na razinu usluge prema krajnjim korisnicima. Trenutno ta kompanija zapošljava 36 tisuća radnika.

29. travanj 2024 15:58