Svijet
StoryEditor

Hrvatska sa 16 tvrtki na najvećem svjetskom sajmu hrane

11. Listopad 2015.

U Koelnu je u subotu otvorena ANUGA, najveći svjetski sajam hrane i prehrambenih proizvoda na kojem će više od 7000 izlagača iz 108 zemalja do sljedeće srijede stručnoj i širokoj publici predstavljati svoje proizvode.

Hrvatska se na sajmu koji se održava svake dvije godine predstavlja sa 16 tvrtki od kojih će najveća većina izlagati u sklopu zajedničkog štanda Hrvatske gospodarske komore. 

Ovogodišnja ANUGA u znaku je veganske i ekološke hrane kao i namirnica bez laktoze i glutena. Ponuda se također prilagođava sve većem broju osoba koje se ne hrane u vlastita četiri zida, a značajnu pozornost imat će i halal hrana za muslimane.

Njemački ministar poljoprivrede Christian Schmidt je na otvaranju upozorio da ljudi sve manje pozornosti pridaju hrani, kao i na rašireni trend bacanja hrane. Pritom se zauzeo za poboljšanje prehrane u predškolskim i školskim ustanovama.

Otvaranje najvećeg svjetskog sajma prehrambenih proizvoda popratili su prosvjedi njemačkih proizvođača mlijeka protiv rekordno niskih otkupnih cijena mlijeka.

Zemlja - partner sajma ove je godine Grčka. 

28. travanj 2024 20:30