Svijet
StoryEditor

Najveće kompanije svijeta koristit će električnu energiju iz obnovljivih izvora

23. Rujan 2015.

Goldman Sachs, Nike i Starbucks nalaze se među 36 kompanija s liste Fortune 500 najvećih u svijetu, koje su se obvezale na korištenje električne energije u potpunosti iz iz obnovljivih izvora energije.

Te kompanije obećale su da će smanjiti emisije ugljičnog dioksida (C02) u sklopu kampanje RE100, koju provodi neprofitna grupa The Climate Group. One to ne čine samo zbog altruizma, već i zato jer su istraživanja pokazala da tvrtke s niskim ugljičnim otiskom ostvaruju veće povrate.

Predsjednik uprave Climate Group Mark Kenber izjavio je da kompanije s najambicioznijim programima smanjenja štetnih emisija mogu očekivati povrat od 27 posto na svoje investicije. "Smanjenje rizika, zaštita od poskupljenja, štednja milijuna i jačanje branda je ono što čini gospodarstvo s niskim ugljičnim emisijama", rekao je Kenber.

Niz najvećih svjetskih kompanija obvezalo se na potpuno korištenje obnovljivih izvora energije. Na popisu su Goldman Sachs, Procter&Gamble, Johnson&Johnson, kao i Nike, Walmart i Starbucks.

26. travanj 2024 02:15