Svijet
StoryEditor

Više od 80 posto malih i srednjih poduzeća želi izbaciti papir iz upotrebe

15. Studeni 2016.

Prema istraživanju tvrtke Xerox, više od 80 posto malih i srednjih poduzeća (MSP-ova) želi izbaciti papir iz postupka fakturiranja, podnošenja financijskih izvješća, upravljanja pravnim pitanjima i ljudskim potencijalima te provođenja drugih postupaka koji oduzimaju mnogo vremena.

Rezultati istraživanja, u kojem je sudjelovalo više od 1000 poduzeća u SAD-u, Ujedinjenoj Kraljevini, Francuskoj i Njemačkoj, pokazuju da ispitanici očekuju da će provesti promjenu tijekom narednih 12 mjeseci.

Gotovo polovica (46 %) ispitanika potvrdilo je da gube mnogo vremena na postupke koji obuhvaćaju velike količine papira, dok svaki šesti ispitanik smatra da to u konačnici ima značajan učinak. Najviše vremena u tom pogledu gube MSP-ovi u Njemačkoj (51 %) i SAD-u (50 %), nakon kojih slijede ispitanici iz Ujedinjene Kraljevine (43 %) i Francuske (37 %).

Budući da je tek svaki peti ispitanik svjestan da tržište nudi rješenja bez papira, u sklopu pripreme za digitalizaciju papirnatih postupaka, većina MSP-ova obratit će se stručnjacima kako bi dobili savjete. Istraživanje pokazuje da će njih 47 % posjetiti ured prodavatelja uredske opreme, svaki četvrti obratit će se svojem prodavatelju informatičke opreme, a njih 37 % obratit će se proizvođaču proizvoda.

„Promjene mogu biti zahtjevne za MSP-ove, ali postoje brojni načini na koji se može postići ispravni razvoj“, rekao je John Corley, predsjednik Poslovanja s ovlaštenim partnerima društva Xerox. „Kako MSP-ovi počinju s provedbom digitalizacije, važno je razumjeti na koji način tehnologija, kao što su aplikacije na pisačima i upravljanje uslugama ispisivanja, može pomoći u ispunjenju njihove vizije i biti dio strategije za postizanje uspješne digitalne transformacije.“, rekao je Admir Joldić, Country manager Xerox Adria.

28. travanj 2024 15:48