Aktualno
StoryEditor

Bjelovar: Počinje obnova državne ceste vrijedna 30 milijuna kuna

12. Rujan 2018.

Hrvatske ceste u obnovu i proširenje 12,5 kilometara državne ceste od Bjelovara do Farkaševca u Zagrebačkoj županiji uložit će 25 milijuna kuna, a Grad Bjelovar pomoći će s dodatnih pet milijuna, rečeno je u Bjelovaru na konferenciji za novinare nakon potpisivanja ugovora o izgradnji.

>>>Greenfield investicije: Pozitivna priča o tax free gradu Bjelovaru

Državna cesta prolazi kroz Bjelovarsko-bilogorsku i Zagrebačku županiju, a u srijedu je potpisan ugovor s austrijskim Strabagom i bjelovarskim Cestama. Spomenute tvrtke izvodit će radove na dijelu prometnice koji prolazi kroz Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Obnova državne ceste, kako je rečeno, uvjet je da se u promet pusti već dovršena brza cesta Vrbovec 2 - Farkaševac, koja zbog loših pristupnih cesta ne može dobiti uporabnu dozvolu.

"Nemamo razloga ne vjerovati da će Strabag i Ceste dovršiti posao na vrijeme, a samim tim i da će se otvoriti brza cesta od Vrbovca do Farkaševca. Nakon toga preostaje nam ‘povući‘ brzu cestu do Bjelovara", istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Pomoćnik ministra za cestovnu i željezničku infrastrukturu Alen Gospočić rekao je kako će projektna dokumentacija za izgradnju brze ceste od Farkaševca do Bjelovara biti dovršena potkraj iduće godine, a prije toga ne može se raspisati natječaj za odabir izvođača radova. Na njegovu izjavu reagirao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

>>>Bjelovar nagrađuje uspješne službenike stimulacijom na plaće

"Ministar prometa Oleg Butković prošle godine obećao je da će do kraja 2018. godine raspisati natječaj za izgradnju preostale dionice brze ceste do Bjelovara, a ne da će to učiniti do kraja 2019. godine. Podsjećam na obećanje ministra i očekujem da ga Hrvatske ceste provedu”, rekao je župan Bajs.

25. travanj 2024 09:56