Aktualno
StoryEditor

Ciklopei osmi put dodijeljen certifikat Poslodavac Partner

08. Veljača 2023.
Ciklopea, poslodavac partner
Zbog vrhunskog upravljanja ljudskim potencijalima Ciklopea je uspješno zadovoljila najstrože kriterije dosad za izdavanje certifikata Poslodavac Partner

Da bi zadovoljila sve uvjete za izdavanje certifikata Poslodavac Partner, Ciklopea je morala proći detaljnu evaluaciju upravljanja ljudskim resursima kojom se ocjenjuje iskustvo zaposlenika u sedam ključnih etapa i 40 tema. Zahvaljujući dugogodišnjim ulaganjima u razvoj HR-a, Ciklopea je ostvarila izvrsne rezultate u privlačenju i zapošljavanju novih talenata te razvijanju, inspiriranju, motiviranju i nagrađivanju zaposlenika. Zanimljivo je što je ovakva evaluacija HR sustava jedina koja istovremeno uzima u obzir dvije perspektive – perspektivu poslodavca i perspektivu zaposlenika.  

- Ciklopea ove godine slavi 20. rođendan i ponosni smo što smo već dugi niz godina nositelji certifikata Poslodavac Partner, odnedavno Employer Partner. Nastavit ćemo pratiti trendove i prilagoditi se novim izazovima tržišta rada. Zaista nastojimo biti partneri svojim zaposlenicima, važno nam je njihovo mišljenje i otvorena komunikacija. Uvijek ima prostora za poboljšanja i želimo biti podrška svim svojim zaposlenicima te ih poticati na stalno usavršavanje te profesionalni i osobni razvoj - rekla je Sandra Boljkovac Stojak, osnivačica i izvršna direktorica.

Ivana Barišić Oharek, voditeljica ljudskih resursa i vanjskih dobavljača dodao je kako su novi trendovi na tržištu rada stalan poticaj u Ciklopei.

- Kontinuirano radimo na unaprjeđenju svojih procesa i suradnje sa zaposlenicima. Tako smo u protekloj godini prvi put uspješno proveli neke nove aktivnosti. Povećali smo broj dana godišnjih odmora, proveli smo mnoge vanjske edukacije s ciljem jačanja kompetencija zaposlenika te proteklu godinu slobodno možemo nazvati godinom edukacija u Ciklopei. Nastavit ćemo i dalje pratiti trendove i odgovarati na sve nove izazove tržišta rada koje je trenutačno poprilično dinamično. Zahvalila bih ovim putem i kompaniji Selectio koja nam uvijek daje nove ideje i prijedloge da budemo još bolji. Zahvalila bih i svim zaposlenicima Ciklopee na lijepoj suradnji i podršci, nastavljamo tako i dalje - zaključila je Barišić Oharek.

Metodologija certifikata Poslodavac Partner osmišljena je 2005. godine i od tada se kontinuirano revidira. U prošlogodišnju reviziju uključeno je više od pedeset vrhunskih HR stručnjaka, a standardi su definirani po uzoru na najbolje svjetske HR prakse.   Do danas je Poslodavac Partner proveden u više od dvjesto organizacija iz više od deset zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije uvrstile certifikat kao ključan pokazatelj uspješnosti HR odjela, čime je on postao puno više od priznanja. Puni popis aktualnih nositelja dostupan je na employerpartner.eu.

02. lipanj 2023 10:32