Aktualno
StoryEditor

DORH obnavlja "zagubljeni" spis o curenju podataka, na njemu možda i Brkićevo ime?

04. Listopad 2018.

Zagrebačko općinsko državno odvjetništvo objavilo je kako obnavlja zagubljeni spis o curenju podataka protiv nepoznatog počinitelja, a DORH također ističe da nikada nisu ni imali sporni spis koji je navodno nestao u Općinskom državnom odvjetništvu.

>>>Plenković: Očekujem da nadležna tijela istraže sve u aferi ‘fabriciranih SMS-ova’

U DORH-u se doznaje da je odluku o obnavljanju spisa u srijedu donijela zagrebčka općinska državna odvjetnica na temelju podataka iz upisnika i pomoćnih knjiga te pribavljanjem dokumentacije koja se nalazi kod suda, tijela unutarnjih poslova, stranaka ili drugih tijela.

Takva odluka uslijedila je nakon utvrđenja kako je spis predmeta Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu iz 2011. godine protiv nepoznatog počinitelja zagubljen te trenutno nije dostupan.

ODO zatražio podatke iz spisa zagrebačkog Županijskog suda

Doznaje se i da je općinska državna odvjetnica u svrhu obnove spisa predmeta, zatražila preslike spisa predmeta Županijskog suda u Zagrebu.

Nakon izvanredne sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, koja je sazvana u četvrtak u povodu navoda o curenju informacija i zlouporabi sustava, glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić izjavio je da općinsko Državno odvjetništvo u ovom trenutku nema spis iz 2011. godine o razbijanju lanca prostitucije, ali tvrdi da nije bilo nikakvog zataškavanja.

Jelenić je rekao novinarima da su u tom slučaju svjedoci ispitani. "Radi se o osobama koje su prije toga svoja neformalna saznanja iznijela policiji, a u tom istražnom postupku ta svoja saznanja nisu ponovili", kazao je.

Jelenić: Svjedoci su opovrgnuli ono što su neformalno izjavili policiji

"To znači da nema terećenja, odnosno da su saznanja neformalno dana i ne mogu biti dokaz u kaznenom postupku. Kada su se pretočila što bi eventualno moglo biti dokaz u kaznenom postupku, nisu bila ista u bitnom elementu. Opovrgnuli su ono što su neformalno izjavili policiji“, pojasnio je Jelenić dodavši da se nije otkrilo tko je tada odavao tajne podatke i nije se prikupilo dovoljno dokaza.

>>>Fight Club: Diskreditiranje Brkića je HDZ-ov unutarstranački rat

Na pitanje je li tada ime Milijana Brkića spominjano u službenoj policijskoj dokumentaciji i izvješću i je li pozvan kao svjedok, Jelenić je odgovorio da ne može reći je li u policijskim neformalnim dokumentima bilo čije ime spominjano.

24. svibanj 2024 22:23