Aktualno
StoryEditor

HGK organizira Međunarodno gospodarsko povezivanje u Opatiji

30. Travanj 2018.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka inicijator je i organizator prve konferencije Međunarodno gospodarsko povezivanje koja će se održati u petak, 4. svibnja, u Kongresnom centru 25/7 Milenij hotela u Opatiji.

Konferencija će se održati pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, a u suradnji sa Uredom Vlade Republike Slovenije za Slovence u inozemstvu, Ministarstvom vanjskih i europskih poslova RH, Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH i Primorsko-goranskom županijom.

Svrha

Svrha održavanja konferencije je jačanje međunarodne gospodarske suradnje između poduzetnika i institucija u Hrvatskoj sa poduzetnicima i institucijama u inozemstvu.

Cilj

Cilj konferencije je potaknuti i umrežiti suradnju poduzetnika hrvatskog podrijetla koji žive i rade u inozemstvu, s poduzetnicima i potpornim institucijama u Hrvatskoj te pružiti podršku hrvatskim poduzetnicima pri internacionalizaciji njihova poslovanja u srednjoeuropskom i širem međunarodnom poslovnom okruženju.

Zemlje

Na konferenciji sudjeluju brojni ugledni i uspješni poduzetnici te predstavnici institucija iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Mađarske i Švicarske te Rusije čija će vrijedna iskustva iz poslovne prakse biti značajan doprinos cilju konferencije.

Tematike

• dobra praksa u internacionalizaciji poslovanja i gospodarskoj suradnji; • uloga i utjecaj potpornih institucija i trgovačkih društava u gospodarskom povezivanju; • prilike u međunarodnom gospodarskom povezivanju poduzetnika zemalja EU; • potpora internacionalizaciji poslovanja;

Detaljne informacije o konferenciji možete pronaći na web stranici https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-rijeka/ ili se obratiti Elizabeti Margitić-Mihelec, višoj stručnoj suradnici HGK-Županijska komora Rijeka, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili telefonom: 051/209-138.

24. travanj 2024 18:56