Aktualno
StoryEditor

HUOJ promovirao 12 novih certificiranih stručnjaka za odnose s javnošću

20. Rujan 2017.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću svojim je članovima dodijelila dvanaest certifikata zahvaljujući kojima su stekli status certificiranog stručnjaka za odnose s javnošću (CSOJ), te pet osnovnih certifikata odnosa s javnošću. S ciljem podizanja kvalitete odnosa s javnošću i poticanja cjeloživotnog obrazovanja u toj struci, HUOJ nastavlja s certificiranjem tijekom jeseni.

HUOJ sustavno radi na profesionalizaciji struke i postavljanju standarda kvalitete u odnosima s javnošću. Udruga to, među ostalim, čini i postupcima certificiranja praktičara odnosa s javnošću. Nakon provjere znanja, dodijeljeno je pet certifikata osnovne razine: Marini Jarnjević iz Grada Karlovca, Tihani Jurić iz Nacionalnog parka Krka, Mirti Zlatar iz Sve pet te Jeleni Römer i Ivani Vilović s Hrvatske radiotelevizije.

>>>Povjerenstvo: Prijavljeno 2,3 milijarde kuna šteta, u proračunu osigurano 20 milijuna

Predsjednica HUOJ-a mr. sc. Aleksandra Kolarić uručila je i dvanaest certifikata kojima se stječe status certificiranog stručnjaka za odnose s javnošću (CSOJ). Te su certifikate primili Bojana Mandić iz Pragma komunikacija, Krešimira Rendulić iz Prorsus komunikacija, Katia Župan iz Nacionalnog parka Krka, Snježana Tomić, Renata Puljiz iz Hrvatske obrtničke komore, Zrinka Oreb iz Ministarstva pravosuđa, Martina Mihordin iz Državnog odvjetništva, Davor Denkovski iz Grada Zagreba, Anđelko Brezovnjački iz Hrvatske elektroprivrede i Kristina Klarić Rubčić iz Lactalisa.

Riječ je o prvoj generaciji profesionalaca u komunikaciji koji su status CSOJ-a zaslužili putem pismenoga i usmenoga ispita kojim se provjerava njihovo cjelokupno znanje i iskustvo iz područja odnosa s javnošću. Na temelju znanstvenog doktorata iz područja komunikologije status CSOJ-a dobili su Drago Martinović i Ivana Bilić.

>>>Hrvoje Stojić: Korporativni sektor u Hrvatskoj je jedan od najzaduženijih u regiji

- Status CSOJ-a dokazuje da njegov nositelj posjeduje profesionalne vještine i velik opseg teorijskoga znanja te da je spreman na stalno učenje i razvoj. Cilj certificiranja je postavljanje standarda stručnosti i podizanje kvalitete u struci odnosa s javnošću, istaknula je Aleksandra Kolarić.

Zahvaljujući certifikatima HUOJ-a na tržištu je lakše prepoznati i angažirati prave komunikacijske stručnjake.

Certificirani stručnjaci za odnose s javnošću predstavljaju vrhunske profesionalce u svojem području.

 

- Vjerujem da će ovaj certifikat dodatno doprinijeti razvoju struke odnosa s javnošću u Hrvatskoj kako bi organizacijama koje zastupamo, osigurali najkvalitetnija komunikacijska rješenja usklađena s najvišim etičkim i profesionalnim standardima, kazala je primajući certifikat Bojana Mandić, strateška savjetnica u agenciji Pragma komunikacije.

Status CSOJ-a prije dvije godine dobilo je tridesetak stručnjaka za odnose s javnošću koji su već stekli odgovarajuće međunarodne diplome iz odnosa s javnošću, titulu doktora iz komunikacijskih znanosti ili imali više od 20 godina staža u struci. Certificiranju koje se nastavlja tijekom jeseni, mogu pristupiti svi praktičari odnosa s javnošću s visokom stručnom spremom koji se tim poslom bave najmanje pet godina.

14. svibanj 2022 07:26