Aktualno
StoryEditor

Ministarstvo dijeli 200 milijuna kuna za obnovu fasada obiteljskih kuća, ali nedostaje fasadera

14. Kolovoz 2018.

Za projekt energetske obnove obiteljskih kuća, Ministarstvo graditeljstva potvrdilo je da priprema nekoliko stotina milijuna kuna te će financirati i do 50 posto obnove. Podjele novca za energetsku obnovu kreće od iduće godine, za što će Ministarstvo graditeljstva osigurati 200 milijuna kuna iz europskih fondova, piše Dnevnik.hr.

- Stare zgrade su uglavnom energetski neučinkovite. Kada obnovite fasadu, stan troši manje energije i cijena mu je automatski veća, objasnio je Boro Vujović iz Udruženja poslovanja nekretninama HGK za Dnevnik.hr.

>>>8 milijuna kuna za građevinsku i energetsku obnovu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Osim obiteljskih kuća, novca će od jeseni biti i za obnovu vrtića, škola i svih drugih javnih ustanova. Prijave kreću 4. rujna, a zbog povećanog interesa veći će biti i budžet, saznaje Dnevnik.hr. Naime, umjesto 380 milijuna, dijelit će se 1,11 milijardi kuna.

No, na tržištu nedostaje fasadera i ostalih građevinskih radnika pa je pitanje tko će izvoditi radove energetske obnove.

>>>Energetska obnova donosi i 50 posto niže račune za grijanje

- Građevinske operative nema i veliko je pitanje kako će se to izvesti na terenu, s obzirom na manjak ljudi u građevinskoj industriji, rekao je Vujović.

03. prosinac 2022 23:11