Poslovna scena
StoryEditor

MOL isplaćuje 376 milijuna dolara dividende

11. Travanj 2019.

MOL Grupa odlučila je isplatiti dividendu u iznosu 107 milijardi forinti (376 milijuna dolara).

Osnovna bi dividenda trebala porasti za 11,8 posto na približno 95 forinti po dionici, u odnosu na lanjskih 85 forinti po dionici, što je nastavak trenda postupnog rasta isplate redovnih dividendi.

Dioničari su odobrili isplatu posebne dividende koju je predložio Odbor direktora, na osnovi snažnog toka novca koji je ostvaren u 2018. godini. S obzirom na to da posebna dividenda predstavlja dodatak od 50 posto od 47,5 forinti po dionici, ukupna dividenda po dionici za financijsku godinu 2018. trebala bi dosegnuti 142,5 forinte.

Glavna skupština odobrila je prijedlog Odbora direktora o ponovnom imenovanju Sándora Csányija, Anthonyja Radeva i Jánosa Martonyija te imenovanje Talala Al Awfija članovima Odbora direktora. Osim toga, Anett Pandurics imenovana je članicom Nadzornog odbora i Revizorskog odbora.

- Ovo je bila uspješna godina, godina prekretnice. Prije godinu dana uložili smo u nove poslove i nove tehnologije koje će postaviti temelje za našu buduću preobrazbu i rast. Odbor direktora i Uprava usmjereni su na dugoročni cilj, transformaciju poslovanja uz nastavak ostvarivanja dobrih operativnih i financijskih rezultata. U 2019. godini nastavit ćemo transformirati svoje poslovanje, a istovremeno težiti da ostvarimo najbolje investicijske projekte u našoj industriji - izjavio je Hernádi.

U 2018. MOL je povećao EBITDA za 10 posto na 2,69 milijardi dolara, što je znatno iznad revidiranog plana.

17. travanj 2024 00:55