Aktualno
StoryEditor

U tehnološki park u Dračevcu želi useliti 15 poduzetnika, uključujući i Matu Rimca

20. Srpanj 2018.

Na javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje prostora u budućemu tehnološkom parku na Dračevcu javilo se 15 poduzetnika, po prikupljenim podatcima u parku bi radilo gotovo 1500 zaposlenika a zahvaljujući tom projektu  otvorilo bi se oko 400 novih radnih mjesta, izvijestili su u petak iz splitske Regionalne agencije.

"Prema prikupljenim podatcima na ovom iskazu interesa na području tehnološkog parka na Dračevcu radilo bi oko 1470 zaposlenika, a zahvaljujući ovom projektu na području Splita otvorila bi se 404 nova radna mjesta", rekla je na konferenciji za novinare direktorica splitske Razvojne agencije Eremut Erceg.

>>> Split od Vlade dobiva veći dio vojarne Dračevac za tehnološki park i 1660 garaža

Po iznesenim podatcima, na javni poziv javilo se 15 poduzetnika kojima bi trebalo više o 24.000 metara četvornih, od čega više od 21.000 za urede i oko 3000 za proizvodne prostorije.

Vlada je na sjednici održanoj početkom svibnja u Splitu tom gradu odlučila darovati nekretnine na području bivše Vojarne Sv. Križa na Dračevcu za izgradnju tehnološkog parka i prometnog centra Grada Splita.

Po riječima savjetnika splitskoga gradonačelnika Andre Krstulovića Opare Krešimira Budiše, projekt tehnološkog parka na Dračevcu vrijedan je 10 milijuna eura, a novi prometni centar također vrijedi 10 milijuna eura.

Budiša je objasnio kako se gradnja središnje zgrade budućega tehnološkog parka namjerava financirati većinom iz EU fondova, a trebala bi početi u drugoj polovici 2019. Useljenje se planira krajem 2020.

>>> G. Marić: Država Splitu ustupa imovinu vrijednu više od pola milijarde kuna

Odgovarajući na novinarska pitanja Budiša je rekao kako je i poznati hrvatski poduzetnik i inovator u automobilskoj industriji Mate Rimac također pokazao zanimanje za uredske prostorije u budućemu tehnološkom parku na Dračevcu.

29. travanj 2024 07:22