Klub izvoznika
StoryEditor

Ericsson Nikola Tesla potpisao niz novih ugovora vrijednih gotovo 5 milijuna eura

26. Ožujak 2024.
Upravna zgrada Ericsson Nikola Tesla Grupe

Ericsson Nikola Tesla potpisao je niz novih ugovora vrijednih gotovo pet milijuna eura. Ugovori su vezani uz modernizaciju i održavanje komunikacijskih mreža i digitalnu transformaciju društva. S HT Mostarom ugovorena je implementacija najnovije tehnološke inačice Ericsson Evolved Packet Core (EPC) i Diameter Signalling Controller (DSC) rješenja.

Realizacijom ovog ugovora HT Mostar će modernizirati i dodatno proširiti postojeće rješenje paketske jezgrene mreže te omogućiti jednostavnije i agilnije upravljanje kao i kreiranje novih naprednih usluga na zadovoljstvo svojih krajnjih korisnika. S kosovskim operatorom IPKO ugovoreno je nekoliko projekata modernizacije i održavanja jezgrene mreže, među kojima izdvajaju dva projekta.

Uvođenje VoLTE funkcionalnosti korisnicima ovog operatora omogućit će poboljšanu govornu uslugu preko LTE/4G mreže. Implementirat će se i Mobile Number Portability funkcionalnost koja će, u skladu sa zahtjevima i pravilima propisanim od strane regulatorne agencije, korisnicima omogućiti promjenu operatora uz zadržavanje postojećeg broja. Ugovoreni su i projekti modernizacije i održavanja mobilnih mreža na drugim izvoznim tržištima.

U području digitalnog društva, u Hrvatskoj je ugovoren niz poslova vezanih uz digitalnu transformaciju zdravstva, zemljišne administracije, javne uprave i sigurnosti, poslovnih komunikacija, prometa i održivosti (Smart Energy). Svi navedeni poslovi imaju pozitivan učinak na daljnji razvoj gospodarstva te dostupnost i kvalitetu javnih usluga, zaključuju iz Ericsson Nikole Tesle. 

08. lipanj 2024 05:10