Konferencijske vijesti
StoryEditor

Započela Liderova konferencija Marketing and Sales by numbers

07. Srpanj 2021.
MARKETING AND SALES BY NUMBERS, Bojana Božanić Ivanovićfoto Ratko Mavar

– Marketing i prodaja njeguju tzv. love-hate relationship. Malo je kompanija koje se mogu istinski pohvaliti da njihovi odjeli marketinga i prodaje funkcioniraju kao prst i nokat. Naravno da nam nije namjera zauzimati strane, ali smo zato za oba tima pripremili sadržaje za koje smo sigurni da će im biti korisni – rekla je direktorica Lidera Bojana Božanić Ivanović na početku 6. Liderove konferencije Marketing and Sales by Numbers koja se upravo održava u Pivani, a možete je uživo pratiti putem YouTube kanala.

image

MARKETING AND SALES BY NUMBERS, Bojana Božanić Ivanović

foto Ratko Mavar

Konferencija namijenjena marketinškim i prodajnim profesionalcima koji nastoji približiti neke od provjerenih načina za efikasan marketing koji se temelje na podacima i brojkama.

Jakov Urbanke, direktor poslovnih rješenja u tvrtci HSM Informatika, ujedno i glavnom partneru konferencije, u pozdravnom se govoru osvrnuo na problem odlazaka najboljih ljudi iz marketinških timova.

– Mnoge industrije u strelovitom su rastu i potražnja za ljudima koji imaju prodajna i marketinška znanja, odnosno razumiju vaše kupce je velika, veća od trenutne ponude. Tu vam ne možemo pomoći, ali možemo vam pomoći da kada se tako nešto dogodi, da s ljudima ne odu i vaši kupci, da ne izgubite odnos i njihovo povjerenje – istaknuo je Urbanke te dodao da je CRM tržište (tržište upravljanja odnosa s klijentima) izuzetno fragmentirano i postoje mnogi stručnjaci koji tvrtkama mogu pomoći oko njihovih problema.

image

MARKETING AND SALES BY NUMBERS, Jakov Urbanke

foto Ratko Mavar

Uz to je objasnio važnost korištenja podataka u marketingu uz pomoć globalnog lidera Salesforce – podaci i interakcije s kupcima spremljeni su u sustavu, jednostavni su za pregled, a istovremeno skriveni od krivih pogleda. Osim toga, doprinose produktivnosti jer marketinškim stručnjacima ostavljaju više vremena za druge poslove poput analize tržišta.

Kroz brojne druge zanimljive panele, čak 26 panelista i moderatora zajedničkim će se snagama nastojati dati odgovor na pitanje svih pitanja – kako povećati prodaju?

16. travanj 2024 00:48