Kripto
StoryEditor

Binance odustao od preuzimanja FTX-a nakon uvida u financijsko stanje

10. Studeni 2022.

Najveća svjetska kripto mjenjačnica, koja je jučer objavila da će preuzeti drugu najveću kripto mjenjačnicu, odustala je od posla.

Prema tweetu DB Newsa, Binance je odustao od svoje prvotne odluke da kupi posrnulu mjenjačnicu Sama Bankman-Frieda nakon što je vidio stanje financija tvrtke.

DB News potvrdio je izvješće jučer, dijeleći na Twitteru da je Wall Street Journal dobio potvrdu da će se Binance povući nakon dubinske analize i izvješća da je FTX loše postupao s korisničkim sredstvima.

Vijest o akviziciji, koja je, čini se, potvrdila glasine o financijskim problemima u FTX-u i njegovoj blisko povezanoj tvrtki, Alameda Research, poslala je tržišta jučer u ‘ponor’. Izvorni token FTX-a, FTT, jučer je izgubio blizu 80 posto svoje vrijednosti, što je izazvalo reakciju na tržištu. Bitcoin je pao ispod svojih najnižih vrijednosti u ljeto 2022. i trenutačno trguje po 16.700 dolara. Ethereum u međuvremenu trguje po 1.200 dolara.

Binanceovo povlačenje iz ugovora moglo bi biti ‘smrtno zvono’ za FTX. Blockworks je ranije izvijestio da je Binance također pokušao pojačati akviziciju FTX.US-a u paketu. Međutim, također je izašlo na vidjelo da američki regulatori također ispituju FTX-ovo rukovanje sredstvima klijenata, što je moglo utjecati na odluku.

21. travanj 2024 23:34